Öğrenci Kariyeri Banner

Profesyonel Reddetmeyi Nasıl Yapabilirsiniz?

Profesyonel Reddetmeyi Nasıl Yapabilirsiniz?
Belli bir noktada reddetme hepimizin başına gelebilir ve geri dönmek bazı noktalarda zor bir durum olabilir. Kendinizle nasıl başa çıkabileceğiniz ve bir sonraki adımda yaptığınız profesyonel ilerlemeler; kişisel sağlığınız ve işiniz için kritik bir öneme sahiptir.  Profesyonel reddetmeyi bir profesyonel gibi ele almanın 6 yolu vardır:

1) Köprüyü Yakmayın

Reddetmeyle meydana gelen yaralar ilişkilerinizi cazip hale getirebilir, kişisel reddetme açısından baktığımızda bu en iyisi diyebileceğiniz bir durum söz konusu olabilir; lakin profesyonel açıdan baktığınızda köprünün açık ve anlaşılır olmasını sağlamak yararlı olabilir. Teşekkür notu veya e-posta yolu ile kişiyi takip edebilir; onu iş amaçlı Facebook ve LinkedIn'den ekleyebilirsiniz.

Kesinlikle, bu süreçte sizi reddedenlere karşı sahtekarlıklara izin vermeyin. Bu süreçte ve muhtemelen diğer süreçlerde birçok köprüyü yakacaksınız.

giving_time

2) Kendinizi Üzmek İçin Zaman Verin

Tamam, sizin için çok büyük biri, iş arkadaşınız, müthiş bir müşteri veya çalışmayı hayal ettiğiniz bir akıl insanıydı. Büyüklüğü ya da önemi ne olursa olsun, kaybını bertaraf etmek için kendinize zaman tanıyın. Bazen yürüyüş yaparak bazen de üzülerek, ağlayarak veya öfke duyarak, hatta kendinizden utanç duyarak bu süreci geçirebilirsiniz.  Deneyimlerinizi de kaydedebilirsiniz. Bir şeyleri geri almadan özgürce bir şeyler yazmak isteyebilir, hayal kırıklıklarını gidermeye çalışabilirsiniz. Kendinizi iyileştirmek için en etkili süreçlerden biri olabilir. İstediğiniz sonuçlar gerçekleşmediyse yalnızca kendinizi hissedin, daha kolay bir diğer adım olacaktır.

learning_a_lot

3) Öğrenmeyi Bir Fırsat Haline Çevirin

Yaşam ve iş dünyasında en başarılı olan insanlar öğrenmeye sürekli çabalayan ve kendilerini daima bir sonraki seviyeye getirmeye çalışanlardır.  Olumsuz duygulara izin vermek seni daha da geri tutacaktır. Bunun yerine, bu durumlarda kendinize neler öğrenebileceğiniz hakkında soru sorun. Hangi dersi alabilirsin? Bir dahaki sefere kendini nasıl geliştirebilirsin?

Özellikle, güçlü bir olumsuz duyguyla mücadele ediyorsanız, bununla bağlantı kurmaya çalışın. İç sesinizin belki size doğru bir şey söylemediğini düşünebilirsiniz; fakat ne söylediğini dinleyebilirsiniz.

learning_eagerly

4) Gerçekten Ne İstediğinizi Kendinize Sorun.

Gerçekten kendinize ne istediğiniz konusunda sorular yöneltin. Eğer bir şey mümkün olsaydı, şimdi ne isterdiniz? Kalbinizden geçen duygularla kendinize sorular yönelterek neyi çözüp çözemeyeceğin konusunda sorular sorabilirsin.

quest_yourself

5) Ağaçları Değil Ormanı Görün!

Kötü bir dönem geçirdiniz; fakat bu çok büyük bir ormanda bir ağaç gibi... Bu yüzden bir şeyin üzerine takılı kalmayın.  Hayatında gerçekten yaratmak istediğin şeyin büyük resmine odaklan.

İstediğin her şeyin hayatında olduğunu hayal et, hemen şimdi.  Nasıl göründüğünü, hissettiğini gözünde canlandır. Bunu ideal geleceğinizin enerjisi varsayalım. Kendinize sorun, ideal geleceğinizin "siz" ini şimdi ne yapacaksınız? Bu noktadan hangi yolu alır? Gelecek, zaten ideal yaşamınızı yaşıyor ve oraya ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini tam olarak biliyor.

seeing_forest

6) Uygulanabilir Adımlar İle Bir Plan Yapın

Olumsuz duyguları bir kenara bıraktınız, gerçekten ne istediğinize ve büyük resme odaklandığınıza dair netlik kazandınız.

making_plans

Şimdi bir plan yap. Sizi gelmek istediğiniz yere götürecek adımları çizmeye başlamak için bir kez daha geleceğe dokun. Her gün neyi oluşturmak istediğinizi, gerçek adımlarla ilerlediğinizi ve harekete geçtiğinizin günlük görsel hatırlatıcısı olarak bir vizyon tahtası oluşturun. Reddetme bir hediye olabilir; eğer bu şekilde görmeyi seçerseniz, kendinize dürüst bir bakış sağlamak ve şu an gerçekten istediğiniz gibi olup olmadığınızı anlamak için güzel bir yoldur. Yoksa, yeni bir rota çizme zamanı. Öyleyse, günlük yaşamınızda aldığınız eylemlerin gerçekte nerede olmak istediğinizle uyumlu olup olmadığını kendinize sorma zamanı gelmiştir. Oradan, yaratmak istediğiniz şeyin net bir resmini oluşturabilir ve bu yönde adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

Özgün Çeviri: Uğur Can Dilsiz

Kaynak

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.