Öğrenci Kariyeri Banner

Peki, Bu Yaz Siz Kendinizi Nasıl Geliştirmek İstersiniz?

Peki, Bu Yaz Siz Kendinizi Nasıl Geliştirmek İstersiniz?
Final haftalarından sonra büyük bir yaz tatiline giriyoruz.Peki yazın ne yapmalıyız? Uzun boş vakitlerimizi nasıl en verimli şekilde geçirebiliriz?

Yabancı Dil

Her zamanki gibi önceliğimiz yabancı dil? Hangi bölümde okursak okuyalım sadece şirketler için değil farklı şeyleri, farklı kültürleri öğrenmek için de yabancı dile ihtiyacımız var. Yabancı dilimiz ne kadar iyi olursa dünyaya daha çok açılmış oluruz.

learnlanguage

İlgi Alanlarımız

Hem kişisel gelişimimiz için hem kendimizi daha iyi ifade edebilmek için genel kültürümüzün de iyi olması gerekli. Her konuya ilgimizin olması imkansız. Fakat boş vakitlerimiz de ilgi alanlarımızı keşfederek o alanla ilgili de kendimizi geliştirebiliriz. Tarih, spor, edebiyat, müzik vb. Böylece sevdiğimiz şeyi yaptığımız için hem güzel vakit geçirmiş hem de bilgi seviyemizi arttırmış oluruz.

hobby

Zorunlu Stajlarımız ve Gönüllü Stajlar

Zorunlu stajlarımızda fark yaratmayı bilmeliyiz ayrıca Teknoparklarda ya da farklı departmanlarda gönüllü olarak çalışmak bize değer katacaktır.

internship

Kitaplarla İlgili Hedefler Oluşturmak

Okuma alışkanlığı edinmek çok zor değildir. Vaktimizi her gün saatlerce sosyal medyada harcayabiliyorsak yarım saatimizi de kitap okumaya harcayabiliriz.

book-1822474_960_720

Farklı Alanlarda Araştırma  Yapmak

Araştırma yapmak farklı türlerde kitaplar okumak yaratıcı düşünmenizi geliştirir ve hayal gücünüzü arttırır. Ayrıca farklı dillerden çeviri yapmak hem dilinizi geliştirir hem de bakış açınızı genişletir.

concept-1868728_960_720

Yazılım ve Bilgisayar

Teknoloji her geçtiğimiz gün daha çok ilerliyor ve her şey robotlaşıyor. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Teknolojiyi takip etmek ve bu alanda bir şeyler yapabilmek, öğrenebilmek bizim için büyük avantaj olacaktır.

code-1839406_960_720

Yapmadığınız Şeyleri Yapın

Farklı müzik aletleri çalmayı öğrenmek, farklı müzik türleri dinlemek hiç ilgilenmediğimiz alanlara yönelmek bize farklılık kazandıracaktır. Kitap yazmak, video çekmek, fotoğrafçılık, dağcılık, dalgıçlık, okçuluk vb.

superman-1367737_960_720

Gezmek

İllaki dünya turuna çıkmak değil, komşu şehirlere gitmek, şehrinizdeki müzeleri, tarihi yerleri gezmek, gençlik merkezlerinin ücretsiz gezi ve kamplarına katılmak bizi eğlendirecek ve bize kültürel değer katacaktır.

train-2076867_960_720

Kabuğunuzun dışına çıkın, yeni insanlarla tanışın, sabah yürüyüşleri yapın ve gerekirse daha az uyuyun. Bu yaz sosyal ve mesleki anlamda sizi farklı kılacak şeyler güzel bir seçenek olabilir. Örneğin tenis kursuna gitmek, fotoğrafçılık, sinema, tiyatro vb.

Çünkü farklı aktivitelerde yer almaktır sizin kendinizi daha verimli ve kültürlü yapacak olan...

 

Özgün İçerik: Nazife Karabulut

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.