Öğrenci Kariyeri Banner

Özgüven Sahibi Kişilerin Dilinden Düşürmediği 12 Motto

Özgüven Sahibi Kişilerin Dilinden Düşürmediği 12 Motto
Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Dersimiz özgüvene sahip misiniz değil misiniz onu görmek. Şu fani dünyada mütevazılıktan kırılarak geçirdiğim ömrümde bir kez bile etmediğim ama duymaktan maymuna döndüğüm bu iddialı cümlelerin öz güven sahibi kişilere has olduğunu öğrendim ya, daha da ölsem gam yemem. Ben sizlerden değilim sizi gidi koltukları her daim kabarıklar sizi, bakalım siz onlardan mısınız?

1. Yerinde olsam hiç endişelenmezdim.

1 - Yerinde-olsam-hic-endiselenmezdim.

Özgüven deyince ilk akla gelmeyen kavram tabii ki ‘endişe’dir. Olur ya hayat bu, bir şeyler ters gidebilir, her zaman olabilir bu. Az evvel terfi etmiş, peşinde olduğunuz manitadan bir randevu koparmış ve ıslıkla süslediğiniz mutluluğunuzu yüzünde çiçekler açan insanlara bulaştırarak yürürken birden Neriman Teyzenin balkondan bir kova suyu üzerinize boca etmesi işten bile değildir. Olabilemez mi, öyle de olabilir ki. İşte o an kravatınızı gevşetip endişelenmemenin, bu sorunun da üstesinden geleceğinizi kendinize fısıldarsınız. Çünkü siz ‘o’sunuz, öz güveni göklerde olansınız.

2. İnandıklarının peşinden gitmelisin.

2 - Inandiklarinin-pesinden-gitmelisin.

Okul yeni bitmiş. Kanatlarınız çıkmış heyecandan. Az değil, yepisyeni bir hayata atılacaksınız. Sınırsız seçenekler deniz derya önünüze serilmiş. Siz kimdiniz? Siz ‘o’sunuz, öz güveni göklerde olan; ve işte bu yüzden güzel şeyler olmasını bekliyorsunuz. Hayatın size iyi ve adil davranacağını biliyorsunuz. Bu pozitif düşüncelere biraz da gerçekçilik serptiniz mi, artık koşarak askere bile gidebilirsiniz. Hayde hayırlı tezkereler.

3. Bunu yapmak kesinlikle benim için en iyisi.

3 - Bunu-yapmak-kesinlikle-benim-icin-en-iyisi.

Özgüvenin en belirgin güzelliği kimsenin ne söyleyeceğine ihtiyacınız olmamasıdır. Öyle ki, her karar anında her kafadan çıkan sesler sizin için bir sinek vızıltısına dönüşür. Vereceğiniz kararın sizin için en iyi olduğunu bilmek için başkalarına değil sadece ama sadece kendinize ihtiyacınız olduğunu bilirsiniz. Neden mi, nasıl mı? Çünkü siz ‘o’sunuz, öz güveni göklerde olan.

4. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

4 - Ne-demek-istedigini-cok-iyi-anliyorum.

Öz güvenin dahilikle ilişkilendirilmesi az rastlanan bir durum değil, bu bir sır da değil. Burada asıl önemli nokta ise empati yeteneği. Kimsede durduk yere bulunmayan, ancak göklerde bir öz güvene sahipseniz nasiplenebileceğiniz duygusal zekanız ile öz güveniniz daha bir işe yarar, pratiğe dönük ve sonuç odaklı hale geliyor. Bu da dahiliğe bir adım daha yaklaştığınız anlamına geliyor. Unutmayın, çünkü siz ‘o’sunuz, öz güveni göklerde olan.

5. Niçin o ben olmayayım?

5 - Nicin-o-ben-olmayayim

Fırsatların adamısın sen, az mı! Ne zaman doğru bir hamle yapılacak olsa orada bitersin, bitmelisin. O daima sensin. Çünkü sen ‘o’sun, öz güveni göklerde olan.

6. Her şey mümkündür.

6 - Her-sey-mumkundur.

Yönetmek sizin işiniz ve bunu tutkuyla, şevkle, yüksek konsantrasyon ve motivasyonla yapabiliyorsunuz. Çok iyi biliyorsunuz ki yapabilecekleriniz sınırı yok. Tüm şartları zorlamanın, uçlarda gezinmenin tadını en iyi siz biliyorsunuz çünkü bunu defalarca tecrübe ettiniz ve başardınız. Sizin için imkanlar her zaman açıktır ve yapabileceklerinizin sonu yoktur.

7. Bir şeyler yapmalıyım.

7 - Bir-seyler-yapmaliyim.

Doğru-yanlış ya da haklı-haksızın tespit edilmesinde zorluklar yaşandığında devreye giren ve aksiyon almaktan çekinmeyen siz olursunuz. Çünkü ne için savaşılması gerektiğini bilen özgüven sahibi kişi, yanlış ve haksız ortaya çıkmadan pes etmez. Çünkü siz ‘o’sunuz, öz güveni göklerde olan.

8. Yaptığım hataydı.

8 - Yaptigim-hataydi.

Bir şeyi başarmak için denemek gerekir, bunu ise herkes başaramaz. Oysa eli ayağı titreyenler, terden sırılsıklam olanlar, aniden sesi soluğu kesilenlerden değilsiniz ki siz. Kimseden çekinmenize gerek yok, utanacağınız kimse yok. Pek yapmazsınız ama ola ki yaptınız, hatanızı üstlenme olgunluğunu gösterebilecek öz güvene de sahipsiniz.

9. Seninle ilgili daha fazla şey bilmek istiyorum.

9 - Seninle-ilgili-daha-fazla-sey-bilmek-istiyorum.

Öz güvenli insanları diğerlerinden ayıran bir başka önemli özellik ise konuşmaktan çok dinlemeleridir. Diğerlerine nazaran daha meraklı olan bu insanlar etraflarına karşı dâhice bir ilgi içindedir. Elbette bu ilgi sayesindedir ki etrafta dolanan dedikoducu, kendiyle böbürlenmeyi seven, daima kanıtlayacak bir şeyleri olan maske sahibi insanları da çok kolay deşifre edebilirler.

10. Yardımına ihtiyacım var.

10 - Yardimina-ihtiyacim-var.

Başkaları ne düşünür diye endişelenmek öz güven sahibi kişilere has bir davranış değildir. Onun yerine bilgisizliğini açıkça ifade etmeyi seçen kişi, daha fazla yeteneğe ve beceriye sahip olur. Öz güven sahibi kişi diğerlerinden farklı olarak bilmediğini bilen kişidir.

11. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.

11 - Elimden-ne-geliyorsa-yapmaya-hazirim.

Destek ve yardıma hazır olmak, her konumda ve her şartta bir çözüm üretebileceğine olan inançtan kaynaklanır. Bu sayede bencilce bir tutumdan uzak duran kişi, yardımseverliği ile de toplum içinde sivrilir.

12. Bu sorunu mutlaka çözeceğim.

12- Bu-sorunu-mutlaka-cozecegim.

Daima pozitif düşünmeli. Stres altında doğru kararları verebilmenin yegâne yolu budur. Öz güveni yüksek kişilerin baskı altında doğru karar verebilmesinde de kendine olan inancı ve bu inancı ayakta tutan olumlu düşünme yetileri yatar. Her sorunu olduğu gibi bu sorunu da kolaylıkla çözeceğinden hiçbir şüphe etmez. Çünkü o, öz güveni göklerde olandır.

Bizim mottolarımızı okudunuz şimdi sıra sizde!Kendinizi güçlü hissetmek için hangi cümleleri yineler durursunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.