Öğrenci Kariyeri Banner

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

Online eğitim süreci, birtakım zorlukları beraberinde getirmiş ve evlerimizden ders dinlemek her ne kadar verimli olmasa da krizi fırsata çevirebilir ve online eğitimi daha faydalı ve eğlenceli hale getirebiliriz. Daha önce Birbirinden Faydalı 5 Google Chrome Uzantısı haberimizi sizlerle paylaşmıştık. Bugün de bir öğrenci tavsiyesi olan Google Chrome eklentilerini sizlerle paylaşacağız. 

 

Online Eğitim Sürecinde Kullanabileceğiniz Google Chrome Eklentileri

 

1. Dualles

Eğer tarayıcınızda iki sekmede aynı anda çalışıyorsanız ve sekmeler arası gir çık yapmak size zaman kaybı oluşturuyor ve zahmetli geliyorsa, bu eklenti tam size göre. Bu eklenti ile sekmeleri istediğiniz gibi bölebilir ve ekranda oranlarını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu sayede sekmelerinizi ister yatay ister dikey şekilde kullanabilirsiniz.

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

2. Floating Player - Picture in Picture Mode

Floating Player, bilgisayarda bir işle meşgulken aynı zamanda video izlemeniz gerekiyorsa, videoyu ekranda herhangi bir yere sabitlemenizi sağlıyor. Böylelikle dilediğiniz şekilde videoyu ekranda istediğiniz yere sürükleyebilir ve işinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

3. Forest: Stay focused, be present

Forest eklentisi, ders çalışırken veya herhangi bir işinizi hallederken internet kullanımınıza ara vermenizi sağlıyor. Eklentinin iki modu var, birinci modunda listenize sadece girmek için izin verdiğiniz siteleri yazıyorsunuz. Diğer modda ise girmek istemediğiniz siteleri listenize yazıyorsunuz.  Bu eklenti üzerinden ormana bir tohum ekiyorsunuz ve bu tohum zamanla ağaca dönüşüyor. Fakat bu tohum ağaca dönüşene kadar iradenize yenik düşüp listenize uymazsanız ağacınız büyümüyor. Kendinizi motive etme amacıyla ve iradenizi ölçmek amacıyla bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

4. Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader

Read Aloud, 40'tan fazla dil desteği ile dilediğiniz metni sesli okuma özelliğine sahip. Ayrıca sesli okuduğu metni küçük sekme haline de getirebilirsiniz. Bu eklentiyi istediğiniz yazılı metinde kullanabilirsiniz.

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

5. Video Speed Manager

Ders videolarınız için işe yarayacak bir eklenti olan Video Speed Manager, videoların hızını ayarlamanızı sağlıyor ve ileri geri sarmanıza yardımcı oluyor. Eklentiyi indirdikten sonra ayarlar kısmından klavyenizdeki tuşlar ile hız ve videoyu sarma özelliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Hızlandırmak veya yavaşlatmak istediğiniz videolarınızı açıp eklentiyi aktif hale getirdikten sonra klavyenizdeki tuşlarla rahatlıkla ayarlamalar yapabilirsiniz. Özellikle ders videolarını 2x hızda izlemeniz için çok iyi bir fırsat olacak.

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

6. Cite This For Me: Web Citer

Raporunuza bir internet sitesini referans olarak göstermek isterseniz; siteyi APA, MLA, Chicago veya Harvard formatında altını yapmanızı sağlayan Cite This For Me eklentisi de işinize yarayabilir. 

Buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

 

 

Özgün İçerik

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.