Öğrenci Kariyeri Banner

Ölüm Zamanımızı Bilebilecek Yapay Zeka Geliştiriliyor!

Ölüm Zamanımızı Bilebilecek Yapay Zeka Geliştiriliyor!
Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi, ölüm tarihimizi önceden tespit edebilecek bir yapay zeka hazırladıklarını duyurdu.

Stanford Üniversitesi araştırmacıları, ölüm tarihimizi önceden bilecek bir yapay zeka geliştiriyor. Ölümcül hastaları tedavi etmek için kullanılması gündemde olan algoritmanın çok yüksek oranda doğru tespit yaptığı belirtiliyor.

yapay_zeka

İddialara göre yapay zeka 40.000 hastaya uygulandı ve son 3 ile 12 ay arasında hayatını kaybeden insanların %90'ını doğru tahmin etti. Sistem, ölüm döşeğindeki hastalar için ekstra tedavi imkanları yaratmak ya da son günlerini kendi istekleri doğrultusunda geçirmesini sağlamak için kullanılacak. Elektronik Sağlık Kaydı üzerinden alınan ve özel testlerin ardından ortaya çıkan veriler ışığında analiz yapan yapay zeka, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Lucile Packard Çocuk Hastanesi'nde yer alan 1.600.000 kayıt üzerinden test edilmeye devam ediyor.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.