Öğrenci Kariyeri Banner

Olimpiyat Şampiyonu: Profesör Olacağım!

Olimpiyat Şampiyonu: Profesör Olacağım!
Avrupa ve dünya birinciliklerine kavuştuktan sonra olimpiyat şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Taha Akgül, başarıyla sürdürdüğü eğitim hayatında da akademinin zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak altın madalyaları boynuna takarak güreşte tarih yazan Taha Akgül’ün hedefinde; akademik kariyerini bitirdikten sonra profesör olmak istediğini açıkladı. Milli sporcu, ikinci senesinde olduğu lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra doktora eğitimine başlamayı hedefliyor. Akademik alanda da büyük başarılar elde etmek için çalıştığını belirten Taha, aktif güreş kariyerini tamamladığında hem alaylı hem de mektepli bir yönetici olarak Türk sporuna hizmet etmenin hayalini kuruyor.

taha2

Taha Akgül, 2008 yılındaki üniversiteye giriş sınavında Türkiye sıralamasında ilk 450’ye girdiğini söyledi.
Lisans eğitimini Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladığını aktaran Akgül, Tokyo’daki olimpiyat oyunlarında altın madalyasını kazandıktan sonra akademik eğitimine devam etme kararı aldığını kaydetti.
Başarılı sporcuların gelecek günlerde spora yön vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen şampiyon güreşçimiz, şöyle devam etti:
Ülkemizde çok fazla genç nüfus var. Bu nüfusu işlemek zorundayız. Bu anlamda hem mektepli hem alaylı bir sporcu olarak önemli hedeflerim var. Bunu akademik kariyerle birlikte yürüteceğim.
Milli güreşçimiz Taha Akgül, yüksek lisansı bitirdikten sonra akademik kariyer hedeflediğine işaret ederek, “Yaşım ilerlediğinde neden bir olimpiyat şampiyonu profesör olmasın. Ben bunu başarmak ve tarihe geçmek istiyorum. ‘Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Prof. Dr. Taha Akgül’, bunu dedirtebilmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

th2

KAZANDIĞI DERECELER
-2015 Büyükler Dünya Şampiyonası birincisi
-2015 Büyükler Avrupa Şampiyonası birincisi
-2014 Büyükler Dünya Şampiyonası birincisi
-2014 Büyükler Avrupa Şampiyonası birincisi
-2013 Büyükler Dünya Şampiyonası üçüncüsü
-2013 Üniversiteler Dünya Şampiyonası birincisi
-2013 Akdeniz Oyunları birincisi
-2013 Büyükler Avrupa Şampiyonası birincisi
-2013 Büyükler Dünya Kupası birincisi
-2012 Üniversiteler Dünya Şampiyonası birincisi
-2012 Büyükler Avrupa Şampiyonası birincisi
-2010 Gençler Dünya Serbest Güreş Şampiyonası birincisi

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.