Öğrenci Kariyeri Banner

Okyanusun Altında 5 Kişinin Ölümüne Neden Olan Titan'ın Enkazı Su Altından Çıkarıldı!

Okyanusun Altında 5 Kişinin Ölümüne Neden Olan Titan'ın Enkazı Su Altından Çıkarıldı!

18 Haziran’da içindeki 5 kişiyle kaybolan ve yüksek basınç sebebiyle içeri doğru patlayan Titan adlı su altı aracının kalan enkazını okyanus tabanından çıkartıldı. Yapılan açıklamada, enkazda insan kalıntıları bulunduğu belirtildi.

İnsan Kalıntıları Bulundu!

Titanik’in Atlantik Okyanusu’ndaki enkazına araştırmacı ve turist taşıyan Titan adlı su altı aracı, içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü kaybolmuştu. Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından, su altı aracının yüksek basınçla içeri doğru patladığı, içindeki 5 kişinin ise hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

ABD Sahil Güvenliği, dün açıklama yaparak Titan’ın kalan enkazının okyanustan çıkartıldığını bildirdi. Sahil Güvenliğe bağlı mühendislerin 4 Ekim'de Kuzey Atlantik Okyanusu deniz tabanında kalan Titan'ın enkazını ve kanıtlarını çıkardığı, ismi açıklanmayan bir ABD limanına naklettiği açıklandı.

Titan’ın kalan enkazının analiz edilerek kazanın sebebinin araştırılacağı, çıkartılan insan kalıntılarının da adli tıp uzmanları tarafından inceleneceği ifade edildi. Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamada, “Sahil Güvenlik Deniz Araştırma Kurulu, bu trajediyle ilgili kamuya açık bir duruşma öncesinde kanıt analizine ve tanık ifadelerini almaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.