Öğrenci Kariyeri Banner

Okuma Hızını Artırmak İsteyenlere Elzem Olabilecek 5 Mobil Uygulama!

Okuma Hızını Artırmak İsteyenlere Elzem Olabilecek 5 Mobil Uygulama!
Günümüz dünyası bilgi, teknoloji ve hızın dünyası... Küreselleşen dünyayı bilgi çağı olarak nitelendiren insanların sayısı da hiç şüphesiz ki az değil. Teknolojinin de gelişmesiyle bilgiye anında ve her yerde erişebilme imkanımız da artmaktadır. Bu sayede merak ettiğimiz bir konu hakkında arama yaparak o konu hakkında bilgilenmek isteriz. Özellikle gerek sınavlara hazırlananlar, gerekse üniversitede bir araştırma konusunu incelemek isteyenler için birden fazla kaynağa erişmek önemlidir; fakat zaman herkesçe bilindiği üzere kısıtlı ve bu bilgilere hızlı bir şekilde erişebilmek, bir konu hakkında daha detaylı araştırma yapabilmek ve sınavlara hazırlanan kişilerin daha çok pratik yapabilmesi için de hızlı okumak ve anlayabilmek oldukça önem teşkil etmektedir.

17fb3d2dadad9236c891976f0cf373e8

 

  İnsanların normal okuma süresi yapılan araştırmalara göre dakikada 150 ile 300 kelime arası değişmektedir. Örneğin, 500 sayfalık bir kitaptan sorumlu olan birinin dakikada 150 ve 300 kelime arasında okuduğu düşünülünce o kitabı okuma süresi de bir haylı uzar; fakat hızlı okuma yöntemini geliştirdiğinde okuma süresi de buna bağlı olarak azalır. Aslında beynimizin çok hızlı okuma yeteneğine sahip olduğu bilim insanlarınca kanıtlanmış bulunmakta. Yani hızlı okuma becerisi yetkinliği özel bir yetenek değil geliştirilebilir bir yetenek! Buna ek olarak yapılan araştırmalarda gözlemlenenlere göre beynin iki yanının kullanılıp zihinsel potansiyelimizin gelişmesinde ve dikkat ve konsantrasyonun artırılmasında da büyük rol oynamaktadır. Bir başka deyişle yararı sandığımızdan da çok... Zamanı daha verimli kullanabilmeye katkı sağlaması da en elzem katkılarından biri sayılabilir.

Sizler de ders notlarını, kitapları ve haberleri daha hızlı okumak ve zamanınızı daha etkin kullanmak istiyorsanız okuma hızınızı artıracak 5 mobil uygulama!

1) Hızlı Okuma

Android cihazlarda kullanılan ve benim de kullandığım bir uygulama. Uygulama okuma hızını artırmanın yanı sıra okuduğunuzun beyne yerleştirilmesinde katkıda bulunur. Bu sayede okuduğunuzu hatırlama gücünü de artırır. Ayrıca hızlı okuma yapmak isteyenlerin en önemli egzersizlerinden biri olan göz hareketlerinin de geliştirilmesinde oldukça fayda sağlamaktadır.

2) Reedy

Reedy uygulaması sadece Android cihazlarda mevcut. Bu uygulama ile okuma hızınızı uygulamadaki eğitimlerle 2,3 veya 4 katına kadar çıkarabiliyorsunuz.

Books_1

3) Anlayarak Hızlı Okuma

Bu uygulama ile kolay ve eğlenceli bir şekilde göz idmanları ile gözünüzü geliştiriyor, ayrıca hızlı okuma metodları ile hızlı okumaya başlayabiliyorsunuz. Tek dezavantajı paralı olması; fakat çok büyük bir miktar değil. 9,99 tl’ye satın alabiliyorsunuz.

4) Hızlı Okuma Egzersizleri

Tablet cihazımda kullandığım ve App Store’da bulunan bu uygulama ile 11 adet farklı alıştırmaya erişebiliyor, bunun yanı sıra her biri 100 seviyeli egzersizlere de ulaşabilme fırsatını yakalayabiliyorsunuz. Uygulamanın içeriğinde temel ve ileri seviye eğitimler bulunmakta. Yeni başlayanlara ve uzmanlaşmak isteyenlere hitap eden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

10a_750_503_int_c1

 

 

5) Rapid Reader

Ios kullanıcı sahiplerinin indirebileceği bu uygulama ise Android cihaz uygulaması olan ‘Hızlı Okuma’ ile benzer özellikler göstermektedir.

Uygulamaların yanı sıra Youtube’dan da hızlı okuma ile alakalı videolar izleyip kendinizi geliştirebilirsiniz. Her şeyde olduğu gibi biraz çaba ile sizler de hem daha hızlı okuyacak hem de anlama yetinizi artırabileceksiniz.

Sevgilerimle…

Özgün İçerik: Uğur Can Dilsiz

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.