Öğrenci Kariyeri Banner

Okulunuzun Sunduğu Kariyer Avantajını Geri Tepmeyin!

Okulunuzun Sunduğu Kariyer Avantajını Geri Tepmeyin!
ogretmen_kariyer_basamak

Eğer bir üniversite öğrencisiyseniz sizde kariyer planlamalarınıza, gelecek kaygılarınıza başladınız değil mi? Okullarda yeterli eğitimi alıyor olsanız da biliyorsunuz ki iş hayatına ilk adım deneyimle başlıyor. Ne şirketler deneyimsiz eleman istiyorlar, ne de deneyiminiz yoksa hangi alana yöneleceğinizi bilebiliyorsunuz.

Şimdiye kadar küçük bir iş veya donanımlı bir staj, hiçbirine elini sürmemiş olanların telaşını hisseder gibiyim… Belki yeni sekmede kariyer araştırmaları başlamıştır bile :) O zaman size küçük bir ipucu verelim: Okulunuzun kariyer planlama merkezini bulun!

[ad name="Google Adsense"]

Nedir bu kariyer planlama merkezi? Öğrencinin kariyer bilincini oluşturan ve kariyer adımlarında ona rehberlik eden bir danışmanlık. Bazı okullarda merkezler konferanslar, kariyer zirveleri düzenlerken bazı okullarda size iş bile buluyorlar. Sistem şu şekilde işliyor: şirketler stajyer veya part-time eleman aradıklarında ilk önce okullara soruyorlar, okullar kariyer planlama merkezi bünyesinde bulunan öğrenci CV’lerinden uygun olanları şirkete gönderiyor. Ve bir gün oturduğunuz yerden staj teklifi alıyorsunuz!

Merkezler Marmara Üniversitesi’nde KİM(Kariyer İstihdam Merkezi) iken Gazi Üniversitesi’nde Kariyer Planlama-Uygulama-Araştırma adı altında kurulmuş.  Tek yapacağınız okulunuzdaki kariyer planlama merkezini bulup etkinliklerini, programlarını, staj ve iş bağlantılarını öğrenip merkeze bir adet CV bırakmak ;)

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.