Öğrenci Kariyeri Banner

Okullarda Gittikçe Yaygınlaşan 'Kanlı Para Oyunu' Nedir?

Okullarda Gittikçe Yaygınlaşan 'Kanlı Para Oyunu' Nedir?

Son zamanda okullarda öğrenciler arasında yaygınlaşmaya başlayan ve sosyal medyada da gündem olan kanlı para oyunu, sağlık sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle tepki çekiyor.

Elleri Kanayana Kadar Oyun Devam Ediyor

Gençler arasında giderek yaygınlaşan kanlı para oyunu, madeni parayla oynanan ve ellerin kanamasına neden olan bir oyun şekli. Kanlı para oyununda cezalandırma sistemi sebebiyle ellerde ve parmaklarda kanamalar oluyor. Üstelik öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor. Oyun bazı okullarda yasaklanmaya başladı fakat öğrenciler gizlice oynamaya devam ediyor.

Madeni para ile oynanan kanlı para oyunu, paranın havaya atılıp elin ters kısmıyla tutulmasına dayanıyor. Atılan hava parmakların havasında sıkıştırıldıktan sonra “kanlı para” denilerek masaya 3 kere sert yumruk atılıyor. Oyunu oynayan kişiler parayı düşürürse cezalandırılıyor. Parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyuyor ve karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurmaya başlıyor.

Bu vuruşlar nedeniyle elde kızarmalar, kanamalar ve kesikler oluşuyor. Oyun, kaybeden kişinin eli ciddi şekilde kanayana kadar devam ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.