Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciyken Para Kazanabileceğiniz Yetkinlikler!

Öğrenciyken Para Kazanabileceğiniz Yetkinlikler!

Öğrenciyken hem eğitime önem verip hem de iş hayatına atılmak zor olabiliyor. Öğrenciyken size para kazandıracak, eğlendirirken geliştirecek yetkinlikleri sizler için derledik.

Çevirmenlik


İnternet üzerinden freelancer olarak yapıp iş başına para kazanabileceğiniz bir alandır. Eğer herhangi bir dili çeviri yapabilecek düzeyde biliyorsanız, çeviri siteleri ile bunu kazanca çevirebilirsiniz. Bu tarz işler internet üzerinde oldukça fazladır. Dolayısıyla küçük bir internet araştırması onlarca sonuçla karşılaşmanıza yardımcı olur. Bunlara başvurur ve deneme metnini başarıyla çevirirseniz, işe aynı gün içerisinde başlayabilmeniz mümkündür.

 

Seslendirme

İhtiyaç duyulan belli yazıları okuyup, kaydederek kazanç haline dönüştürebilirsiniz. Son yıllarda dizi ve film sektörünün gelişmesi, yıl içerisinde vizyona giren film sayılarında ciddi artış olması ve dizilerin farklı ülkelerde yayımlanması ile seslendirme sanatçılığı dikkat çekmeye başladı. 

 

Dijital Tasarımcılık

Udemy'de bulunan ücretsiz kurslarla Photoshop ve Canva gibi uygulamalardan deneyim elde edip internette iş teklifleri alabilirsiniz. Tasarım sitelerinin en iyi özelliği, her zaman üzerinde çalışılacak projeler sunması. Bu sitelerde her gün yüzlerce açık proje bulabilirsiniz

 

İçerik Yazarlığı

Eğer kompozisyon beceriniz varsa Udemy'den ücretsiz SEO kurslarını izleyebilirsiniz.Sonrasına web sitelerinin ihtiyaç duyduğu blog yazılarını hazırlayarak para kazanabilirsiniz. Birçok websitesinde makale yazma kategorisi bulunuyor. Yazarlar ve müşteriler bu websitelerinin çatısı altında buluşuyor.

 

Stok Fotoğrafçılık

Çeşitli sitelerde,ilanlarda ve dergilerde kullanılabilecek fotoğrafları ilana koyup satabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz. Fotoğraflarınızı doğrudan para kazandıran stok sitelerine yüklemek yerine öncesinde Photoshop, Lightroom vb. fotoğraf düzenleme programlarında elden geçirebilirsiniz. En azından renk ve kadraj düzenlemeleri yaparak hem fotoğraflarınızın kabul edilme hem de satılma ihtimallerini yükseltebilirsiniz.

 

Kaynak 123


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.