Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken Bilim Sanat Müzeleri!

Öğrencilerin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken Bilim Sanat Müzeleri!

Mutlaka ziyaret etmeniz gereken bilim sanat müzelerini sizler için derledik.

1. Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ve Gözlemevi

Bilime ilgisi olan herkesin mutlaka görmesi gereken müzeler arasında ilk sırada yer alıyor. Gökyüzünü keşfedip planetaryum gösteri filmlerini de izleyebilirsiniz. Öğrenciler için ücretsiz olan müzeyi ziyaret için gitmek istediğiniz gün ve saatleri belirleyerek randevu almanız gerekiyor.

2. Canlı Müze

Türkiye’nin ilklerinden olan Canlı Müze'de sanatın bir parçası olabilir ve bunu bir anı olarak saklayabilirsiniz. Birbirinden ilginç üç boyutlu resim, video ve enstalasyon çalışmalarıyla interaktif olarak ziyaretçilerini de eserlere dahil eden bu müze, İstanbul Eyüp'te yer alıyor. Vialand bünyesinde bulunan müze, 11:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

3. Santral İstanbul

Bilim temalı atölye çalışmaları imkanı bulunan Santral İstanbul, Bilgi Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alıyor. Müzeyi 09:00–18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

4. Türvak Sinema/Tiyatro Müzesi

Nostalji yaşamak, sanata olan ilginizi arttırmak istiyorsanız Türvak Sinema-Tiyatro Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Türkiye’deki müzeler arasında bir ilk olan Türvak Sinema-Tiyatro Müzesi'nde ünlü oyuncuların bal mumu heykelleri ve eski film afişleri sergileniyor. İstiklal Caddesi'nde yer alan müze, Pazartesi günleri dışında 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5. Pera Müzesi

Sergileri, koleksiyonları, bilimsel çalışmaları ile kültür-sanat alanında nitelikli hizmeti olan Pera, kesinlikle görmesi gereken İstanbul müzeleri arasında yer alıyor. Pera Müzesi, Tepebaşı’ndaki tarihi Bristol Oteli binasında hizmet veriyor. Müze'yi, salı ve cumartesi günleri 10:00-19:00, pazar günleri 12:00-18:00, cuma günleri ise 18:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Bilet ücreti 20 TL.

6. İstanbul Demiryolu Müzesi

Demiryolu Müzesi trenler hakkında birçok bilgi ve materyali barındırıyor. Müzeyi Pazar, Pazartesi günleri dışında her gün ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. .

7. Havacılık Müzesi

Havacılık Müzesi, İstanbul Yeşilköy'deki  Hava Harp Okulu Destek Bölüğü’nün askeri hava alanının hemen yanında yer alıyor. Müzeye giriş öğrenciler için ücretsiz. Fotoğraf makinesi ile giriş için ekstra ücret talep edildiğini de belirtmekte fayda var. Hafta içi 09:00-16:00, hafta sonu ise 10:00-18:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret etmek mümkün.

8. İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal alandaki yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak amacıyla kuruldu. Ücretsiz eğitim programlarının yanı sıra, ücretli olarak hafta sonu aile ve çocuk atölyeleri ile çocuklara özel hafta sonu eğitim programları sunuyor. Karaköy’de bulunan müze Perşembe günleri 10:00 – 20:00 saatleri arasında, diğer günler ise 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul ediyor. 

9. PTT Müzesi

Nostalji yaşayabileceğiniz müzede, pul koleksiyonlarını inceleyebilir, pul tanıtımı, yap-boz oyunları ve mektup yazımı gibi aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz. İstanbul Fatih'te bulunan Müze, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri dışında her gün 08:30 – 12:30 ve 13:30 – 17:30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. 18 yaşından küçük olanlar müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirler.

 

Kaynak 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.