Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıran 5 Uygulama

Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıran 5 Uygulama

Öğrencilerin İhtiyacı Olan 5 Mobil Uygulama

2020 yılının başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgınıyla mücadele kapsamında uzaktan eğitime yönelim kaçınılmaz hale geldi. Gerek eğitim-öğretim hayatımızı gerekse iş hayatımızı online şekilde yürütmek zorunda kaldığımız bu süre zarfında birçok dijital medya ve aplikasyonlar kullanıcıların hizmetine sunuldu. Artık gündelik hayatımızın vazgeçilmezi olan telefon ve bilgisayarlarımızı bize fayda sağlayacak güçlü iletişim ağlarıyla donatmak şart oldu. Biz de öğrenci kitlesinin ilgisini çekebilecek bir dizi kolaylaştırıcı uygulamayı sizin için derledik.

1. QualityTime

İlk olarak zaman yönetiminizi kontrol altında tutmak adına size QualityTime isimli uygulamayı öneriyoruz. Şüphesiz ki dijital ortamlarda zaman bir hayli daha hızlı akıyor. Quality Time, eğitim hayatında akıllı telefonların sadece faydalı olmak için kullanılmasını sağlayan bir uygulama. Hangi saatlerde hangi uygulamanın ne kadar kullanıldığını raporlayan bu uygulama, öğrencilerin telefon kullanımını azaltarak ders çalışmaya daha çok vakit ayırmasına yardımcı oluyor.

2. Duolingo

Evlere tıkılı kaldığımız, yüzyüze eğitimden uzaklaştığımız şu dönemde yaşam alanımızdaki olanaklarımıza artılar katan bu uygulamayla kişisel gelişiminizi ihmal etmeyeceksiniz. Ücretsiz dil öğrenme ve imece çeviri oluşumu Duolingo, yabancı dil öğrenmenin keyifli bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Duolingo, doğru ve yanlış yanıtları ölçen servisiyle durumunuzu raporluyor. Duolingo, hem Android hem de iOS platformlarının en sevilen uygulamalarından biri.

3. Evernote

Dünya genelinde 225 milyon kullanıcının aktif olarak kullandığı Evernote, not alma, aldığınız notları düzenleme veya herhangi bir fotoğraf üzerine not alma imkânı sunuyor. Yapımcılarının “harici beyniniz” olarak tanımladığı uygulama, mobil ve masa üstü uygulaması ile her platformda öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.

4. Scribd

Özellikle makale ve tez hazırlayan öğrencilerin bilgi kesesini dolduracak olan bu uygulamayla orijinal dökümanlar ayağınıza geliyor. Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan Scribd; en iyi e-kitap uygulamaları arasında bulunuyor. 10 milyon fazla dokümana ulaşabilme fırsatı sunan uygulama; PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx, xls, xlsx, odt, sxw, ODP, sxi, ods, sxc, txt, rtf uzantılarında bulunan tüm dokümanları açabiliyor. İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere yaklaşık 90 dili destekleyen uygulama, sosyal medya hesaplarına erişime imkân veriyor.

5. Kunduz

“Fırsat eşitliği yaratma” hedefiyle yola çıkan ve gönülleri fetheden Kunduz uygulaması; YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yol arkadaşı oluyor. 20 binden fazla eğitmenin bulunduğu, 8 milyonu aşkın sorunun çözüldüğü mobil uygulama, temel liselere ve özel derslere alternatif oluyor. Hem eğitmenler, hem de öğrenciler için sosyal fayda yaratan mobil uygulama, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran en iyi mobil uygulamalar arasında bulunuyor. Kunduz’un çalışma prensibi çok basit ve faydalı: Öğrenci, Kunduz ile çözemediği sorunun fotoğrafını çekerek gönderiyor. Profesyonel eğitmenler tarafından sorunun çözümü ortalama 10 dakikada içinde kullanıcıya görsel şekilde iletiliyor.Öğrenciler, Kunduz uygulaması sayesinde 13 farklı derste sorularını sorabildiği gibi, “Eğitim Koçluğu” yardımı da alabiliyor. YKS ve LGS’ye hazırlanan tüm öğrencilerin en büyük yardımcısı Kunduz’u Android ve iOS işletim sistemi yüklü cihazlara ücretsiz olarak indirebilmek mümkün. Deneme sürecinden sonra, kullanıma devam etmek için ücretli paketlerden satın almak gerekiyor. 

 

Özgün İçerik

 

 

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.