Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler İçin Ücretsiz Giyisi Yıkama Merkezi

Öğrenciler İçin Ücretsiz Giyisi Yıkama Merkezi
ogrenci_yıkama_merkezi

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak, öğrencilik hayatlarını Büyükşehir Belediyesi'nin çamaşır yıkama merkezlerinde, üniversite öğrencilerinin 5 milyon giysisi, ücretsiz yıkanıp ütülendi.

[ad name="Google Adsense"]

Başkent’in bir eğitim kenti olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gelenek haline getirilen hizmet, eğitim dönemleri içinde uygulanıyor. Böylece çamaşır yıkama ve ütü sıkıntısından kurtulan öğrenciler, derslerine ve sosyal etkinliklerine daha çok zaman ayırma fırsatı buluyorlar.

 



11 BİN 658 ÖĞRENCİNİN 5 MİLYON GİYSİSİ YIKANDI 

Bugüne kadar 5 milyon giysinin yıkandığı Beşevler ve Kurtuluş'taki çamaşır yıkama merkezlerinden, 2005 yılından beri 12 bin üniversite öğrencisi faydalandı.

İhtiyaçları doğrultusunda mesai saatleri içinde istedikleri zaman giysilerini getirebilen öğrenciler hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir temizlik malzemesi getirmeden çamaşırlarını yıkatabiliyor. Öğrencilerin makineye yerleştirilen çamaşırları, merkez çalışanları tarafından yıkanıyor, kurutuluyor ve ütülenmiş şekilde öğrencilere teslim ediliyor. Çamaşırını kendisi yıkamak isteyen öğrencilerin bu talepleri de yerine getiriliyor.

Giysi yıkama hizmeti almak için Ankara’da eğitim veren üniversitelerden birinde okuyor olmak yeterli oluyor. Öğrencinin, başlangıçta bir kerelik öğrenci kimliği fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 resim ve her yıl yenilenmek üzere üniversite öğrenci belgesinin aslı ile kayıt yaptırması gerekiyor.

 

GİYSİ YIKAMA MERKEZLERİ:
-----------------------------------------------
-Beşevler Giysi Yıkama Merkezi
Adres : 1. Cad. 58. Sok. No:12/A Beşevler
Telefon: (0312) 222 81 85

-Kurtuluş Giysi Yıkama Merkezi
Adres : Cemal Gürsel Cad. Ozanlar Sk. No: 6-10 Kurtuluş
Telefon : (0312) 431 28 38

Kaynak: Hürriyet

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.