Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Kulüpleri Hayatımıza Yön Veriyor

Öğrenci Kulüpleri Hayatımıza Yön Veriyor
Üniversite öğrencilerine verilecek tavsiyelerin en başında öğrenci kulüpleri geliyor. Peki öğrenci kulüplerine üye olmanın artıları tam olarak nelerdir?

1 - TAKIM RUHU

Üniversitelerde bir çok öğrenci kulüpleri yer arıyor. Üstelik bir çok alanda üye olabileceğiniz kulüpler var. Kendi okuduğunuz bölümden, ilgilendiğiniz spora, sanat dallarına kadar çeşitli topluluklarda kendinizi bulabilirsiniz. Öğrencilik hayatınız bittiğinde bir çok yararını görsenizde öğrenciykende kulüplere üye olmanın ayrıca faydaları var ve bunların en başında takım ruhu geliyor. Öğrenci kulüplerinde bireyselciğile yer yok. Her şey ortak fikirlerle, birlik, beraberlik ve takım motivasyonu ile gerçekleşiyor. Böylece ‘ben’ değil ‘biz’ olma duygusunu ve bu duygunun hayatınıza ne kadar doğru bir yön vereceğini deneyimlemiş oluyorsunuz.

2 - YARATICI FİKİRLER

Öğrenci kulüpleri tamamen öğrencilerden oluşmasının verdiği enerji ile yaratıcı fikirlerin tam adresi. Kulübünüzün yeni projelere adım atması öğrencilerin yaratıcı fikirleri ile ortaya çıkıyor ve bir projeyi nasıl değerlendirip, geliştirebileceğinizi deneyimlemiş oluyorsunuz. Genç düşüncelerin oluşumuyla yapılan beyin fırtınaları inanılmaz projeler ortaya çıkardığında hep beraber oluşturulan bir proje hem kulüp hemde kişisel olarak başarı duysunu en uç noktada tatmanızı sağlıyor.

3 - ARKADAŞLIK

Üniversitelerde fakültelerin ve bölümlerin kendi kulüpleri bulunuyor. Kendi bölümünüzün kulübüne üyeyseniz üst sınıflardan veya döneminizden bir çok arkadaş edinmiş oluyorsunuz. Bu hususta kulüp arkadaşlarınızın yardımları ve fikir birlikleri ile aldığınız derslerden, staj yaptığınız yerlere kadar bir çok konuda beslenebilirsiniz. Tabii üniversitelerde sadece bölümlerinize yönelik değil, bir çok farklı alanda kulüpler var. Spor, sanat, sosyal destek kulüpleri ve daha nicesi. Başka alanlara yönelmek kişisel gelişiminize ve kendinizi farklı bir alanda tanımanıza katkı sağlıyor. Ayrıca farklı kulüpler demek başka fakülte ve bölümlerden bir çok farklı insan tanımak demek. Böylece üniversitedeki arkadaş seçimlerinizde geniş bir yelpaze açmış oluyorsunuz. İş hayatına adım attığınızda ise farklı alanlarda çalışan pek çok arkadaşınızla iletişim halinde kalıyorsunuz.

4 - İŞ HAYATINA KATKILARI

Üniversiteler bilgi ve birikiminizi kazandığınız, geleceğinizin en büyük yatırım merkezleri. Kendinizi tanıyorsunuz, meslek sahibi oluyorsunuz ve özgüveninizi geliştiriyorsunuz. İş hayatına atılmadan önce deneyimleceğiniz küçük çapta işler, projeler geleceğe attığınız en sağlam adımların destekçisi. Kulüplerin hiyerarşik yapıda kurulması, kendi aralarında düzenlenen toplantılar düzenli çalışmayıda tecrübe edinmenizi sağlıyor. Kulüplerin projeleri için oluşturdukları sponsorluklar, girişimciliğe baktıkları pencere ve düzenlenen seminerler öğrenciyken iş hayatına küçük adımlar atma konusunda en doğru seçimlerden biri. Şirketlerle kurulan ilişkiler sayesinde de öğrenci hayatınız bittikten sonra iletişime geçebileceğiniz güvenli bir kapı sağlıyor.

5 - KİŞİSEL GELİŞİM

Üniversite bir yaşam biçimi, kendinizi geliştirmeniz yönündeki büyük bir fırsat. Ders seçimlerinden yaptığınız stajlara ve hatta arkadaş seçimlerinize kadar kendinizi doğru ve planlı bir şekilde yönlendirebileceğiniz, geleceğinizin anahtarı. İyi değerlendirdiğiniz sürece sadece mesleki olarak değil kendinize kişisel olarak katabileceğiniz bir çok şey var. Öğrenci kulüpleri ise bu husustaki en önemli noktalardan biri. Öğrencilikte zamanınızı iyi değerlendirmek, derslerin düzenli ilerlemesi haricinde kişisel gelişiminize yardımcı olacak her türlü faaliyete katılmak hem öğrencilik hayatınıza hemde iş hayatınıza büyük katkı sağlayacaktır. Farklı alanlarda insanlar tanımak, kulüpler tarafından düzenlenen seminerlere katılmak kendi geleceğinize dair neler yapmak istediğinizi belirlemede ışık tutuyor. Öğrenci kulüplerinde alacağınız birlik, beraberlik ve sorumluluk duygusu kişisel gelişiminize katkı sağlarken, öğrenci topluluklarının faaliyet alanlarında çalışmaya özen göstererek üniversitede ve iş hayatınızda kendinize fayda sağlayacak altın kurallar edinebilirsiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.