Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Dostu Uygulamalar

Öğrenci Dostu Uygulamalar

KALEMLİ silgili öğrencilik devri kapandı. Artık öğrenciler ceplerinden çıkaracakları akıllı telefonlar, en zorlu matematik sorularını bile saniyeler içerisinde çözebiliyor.





NEREDE o eski öğrencilikler. Kalemin ucu bitene kadar dakikalar boyunca tek bir soruyu çözebilmek için uğraş veriliyordu. Ancak kalemle, defterle, silgiyle yapılan öğrencilik dönemi kapanmaya başlıyor. Akıllı cihazlarla beraber öğrencilik de tamamen değişiyor. Artık öğrenciler yanlarına aldıkları akıllı telefon veya tabletbilgisayarla saniyeler içerisinde en zorlu soruları bile çözebiliyor. Çözmesi onlarca dakika bile sürebilen matematik sorularının bile üstesinden akıllı telefon uygulamaları gelebiliyor.


UYGULAMALAR YARIŞIYOR


Öğrencilerin dostu olacak bu uygulamalar için geliştiriciler ve yazılımcılar arasındaki rekabet de giderek artıyor. Büyük şirketlerin yanı sıra okulda karşılaştığı sorunları çözmek için harekete geçen uygulama geliştiriciler tüm dünyanın dikkatini çekecek işlere imza atıyor. Bunun da son örneği Techcrunch’ın düzenlediği etkinlikte tanıtılan PhotoMath adındaki uygulama oldu. Öğrencilik zamanında matematikle başı dertte olan PhotoMath’i geliştiren Damir Sabol, çok farklı bir yöntemle öğrencilerin işini kolaylaştırmayı başardı. Arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality) teknolojisiyle matematik sorularını çözen uygulama, akıllı telefonların kamerasıya görüntülenen matematik işlemlerini saniyede ölçüyor. Diğer bir örnek ise Mathway. Öğrencilerin uygulamaya yazdığı tüm işlemleri çözebilen uygulama, geometri konusunda da çok başarılı.


ÖğrenciKariyeri Mobil Uygulaması


Günümüz öğrencilerinin kesinlikle cep telefonunda bulundurması gereken bir uygulama. Adeta bir cep asistanı. Kriterlerinize göre staj ilanları, sizleri ilgilendiren Burslar, ilgi duyduğunuz alanlarda etkinlikler, yarışmalar, sertifika programları ve kariyer-girişimcilik notlarını barındıran bu uygulama. Kısa sürede binlerce öğrenci tarafından indirildi ve severek kullanılıyor.

Uygulamayı indirmek için; Apple    PlayStore

YILDIZLI 5


Öte yandan öğrencilerin ders verimliliklerini de arttırmayı hedefleyen uygulamalar, kalemle defterle alınan notları da artık sonlandırıyor. Bu konuda en iyi uygulamalardan biri olan Evernote, derslerde sesli notlar alınabilmesini sağlıyor. Böylece öğretmenlerin anlattığı tüm ders tekrar tekrar dinlenebiliyor. Kısaca paylaştığımız uygulamalar, öğrencilere yepyeni bir dönemin kapısını açıyor. Bu uygulamaların doğru kullanılması durumunda karnede bol yıldızlı 5’li notlar alabilmek mümkün.



PhotoMath

Akıllı cihazların kamerasıyla çalışan uygulama, matematik sorularının cevaplarını anlık olarak öğrencilere veriyor. PhotoMath’i ücretsiz olarak iOS ve Windows Phone’a indirebilirsiniz.


Evernote
Not tutmayı seven, ancak hocanın anlatma hızına yetişemeyen öğrencilerin ilacı Evernote. Uygulama, öğrencilerin akıllı telefon klavyesiyle not alabilmesinin yanı sıra dersi sesli olarak kaydedebiliyor. Evernote ücretsiz indirilebiliyor.


RealCalc
Sinüs, Kosinüs ve Tanjant. Öğrencilerin başını derde sokan bu işlemleri yapabilmek için koca bir hesap makinesi taşımak yerine akıllı telefona RealCalc’ı indirebilirsiniz. Uygulama ücretsiz olarak Android ve iOS’lara indirilebiliyor.


iFormulas
Öğrencilerin kabusu olan formüllerin hepsini aklında tutan bu uygulama ile fizik, kimya ve metamatik derslerine yardımcı olabiliyor. Yüzlerce farklı formülün yer aldığı uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.


Mathway
Öğrencilerin matematik sorularını yazarak kullandığı uygulama, saniyeler içerisinde yanıtları ekrana getiriyor. Temel matematikten geometriye kadar tüm işlemlerin yapılabildiği uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.


HAFTANIN TRENDİ


Kahve makinesine ‘akıl’ verdi
Son dönemlerdeki cihazları ‘akıllandırma’ trendinin en son örneği kahve makinesi oldu. Arist adındaki kahve makinesi, kahve cinsini, fincanı ve kullanıcıların lezzet alışkanlıklarını anlayarak, buna göre kahve yapıyor. Cihaz tablet veya akıllı telefon gibi cihazlarla da kontrol edilebiliyor. Şu anda Kickstarter’da bağış toplayan Arist’in gelecek yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor.


UYGULAMA


Zor soruların cevapları uygulamadan
Uygulamalar artık kullanıcıların sordukları sorulara cevap verebilecek seviyeye çıktı. ‘Ethan’ adında geliştirilen uygulama, kullanıcıların akılına takılan sorulara kısa mesajla cevap veriyor. Örneğin, Ethan’a “Bugün en giysem” sorusu sorulduğunda, havadurumuna göre kullanıcıların ne giymesi gerektiğini söyleniyor. iOS ve Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabilen Ethan, ücretsiz olarak indirilebiliyor.


OYUN DÜNYASI


Oyunseverlere yeni ‘Halo’
EN çok ses getiren oyunların başında yer alan Halo’nun son bölüm yaklaşıkça heyecan da artıyor. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu olan Xbox One’a özel olarak çıkacak olan Halo: The Master Chief Collection, yenilenmiş grafikleri, ‘multiplayer’ haritaları ve özellikleriyle dikkat çekiyor. 11 Kasım’da çıkacak olan oyun, ABD’de 60 dolarlık satış fiyatına sahip olacak.




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.