Öğrenci Kariyeri Banner

OECD'den Korkutan Rapor: Her 5 Kişiden 3'ü İşsiz Kalacak!

OECD'den Korkutan Rapor: Her 5 Kişiden 3'ü İşsiz Kalacak!

Günümüzde yapay zeka teknolojileri artık hayatımızın her yerine dahil olmuş durumda. İş dünyasını derinden ve doğrudan etkilemesi sebebiyle insanlar işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Öyle ki birçok insan bu durumdan oldukça endişeli. 

Bu konuyla ilgili Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan bir rapora göre, çalışanların 5'te 3'ü gelecek 10 yıl içinde işlerini yapay zekaya kaybeceğini düşünüyor.

Raporda, toplam istihdamın yaklaşık %27'sini oluşturan bir dizi meslek, otomasyon riski altında. Bu meslek grupları içerisinde özellikle inşaat, çiftçilik, balıkçılık ve ormancılık gibi düşük ve orta vasıflı işler büyük bir risk altına giriyor. Ancak bu durum sadece bu meslek grupları için sınırlı değil, yüksek beceri isteyen bazı meslek grupları da risk altında.

Peki Yapay Zeka, Dost mu Düşman mı?

OECD'nin hazırladığı rapora göre, şu zamana kadar yapay zekanın iş dünyasını olumsuz yönde etkilediğine dair bir kanıt bulunmamakta. Ayrıca yapay zekanın iş dünyasında kazaya yol açabilecek ve tehlikeli olduğu düşünülen işlerde kullanılarak fiziksel güvenliği sağlayabileceği öne sürülüyor.

 

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.