Öğrenci Kariyeri Banner

Odaklanma Sorununuzu Çözmenize Yardımcı Olacak 5 Madde!

Odaklanma Sorununuzu Çözmenize Yardımcı Olacak 5 Madde!

Birçoğumuz işlerimizi yapmak için çalışma masamızın başına geçtiğimizde konsantre olamadığımızı fark ediyoruz. Ancak insan doğası her zaman adapte olabilme özelliğine sahiptir. Ne kadar deneseniz bile işinize yoğunlaşamıyorsanız odaklanma sorununuza yardımcı olacak maddeleri sizler için derledik.

1- İşlerinizi Sıraya Koyun

Odaklanmak istiyorsanız bir plan dahilinde ilerlemelisiniz. Plansız bir şekilde bir işe başlamanız sadece dikkatinizi dağıtır ve beklediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey düzenli olmanız. Bu nedenle görevlerinizi organize etmeniz gerekir. 

2- Mola Vererek Çalışın

Mola vermek kişinin işine daha kolay odaklanmasına yardımcı olur. Kimse uzun süre çalıştığında konsantre olamaz ve yaptığı işteki verimliliği düşer. Motivasyonunuzun azaldığını düşünüyorsanız ve uzun bir süredir çalışıyorsanız, kısa bir mola vererek enerjinizi toplayabilirsiniz.

3- Sosyal Medyadan Uzak Durmalısınız

Gelmesini beklediğiniz sosyal medya bildirimleri, e-postalar ve diğer şeyler konsantrasyonunuzu kaybetmenize neden olur. Bu nedenle, çalışırken olabildiğince telefonunuzdan uzak durmanız sizin için yararlı olacaktır.

4- İşlerinizi Enerjinize Göre Planlayın

Eğer işinizi enerji seviyenize göre düzenlerseniz daha çok verim alabilirsiniz. En zor işinizi kendinizi en enerjik hissettiğiniz zamanda yapmalısınız.

5- Egzersiz Yapın

Egzersiz eksikliği bedenin yanı sıra zihni de olumsuz etkiler. Egzersiz beynin büyümesini teşvik eder, hormonları artırır, kaygı ve depresyonla savaşır, stresi azaltır ve hatta insüline duyarlılığı artırır. Bunların hepsi odaklanmamızı ve konsantrasyonumuzu etkileyebilecek önemli faktörlerdir.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.