Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, Spotify'ın Girişim Hikayesini Mini Dizi Yapıyor!

Netflix, Spotify'ın Girişim Hikayesini Mini Dizi Yapıyor!

Müzik endüstrisinde devrim yaratan ve dünyanın önde gelen müzik hizmetlerinden biri hâline gelen İsveç kökenli uygulama Spotify hakkında olan, henüz ismi netleşmemiş Netflix dizisinin çalışmalarına başlandı. Hikâyesi genç teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve dünya çapında ücretsiz, yasal hizmet sunarak müzik endüstrisini sarsan partnerleri etrafında dönecek olan dizi toplamda altı bölümden oluşacak.

Netflix’in Spotify hakkındaki mini dizisinin oyuncu kadrosunda Gizem Erdoğan, Edvin Endre, Ulf Stenberg, Joel Lützow ve Christian Hillborg gibi isimler yer alacak.

Netflix’in spotify dizisinin 2022 yılında yayınlanması planlanıyor.

Yapımın açıklamasında ise şu ifade yer alıyor: Girişimci Daniel Ek ve finansal ortağı Martin Lorentzon'un Spotify'ı kurarak müzik sektöründe gerçekleştirdiği devrimin perde arkasına göz atın. 

Dizide Apple CEO'su Steve Jobs karakterinin de yer alması konuşuluyor. Spotify'ın ilk yıllarında Apple ve Spotify arasında ciddi bir rekabet söz konusu olmuştu. Yazarlardan Sven Carlsson bu konuda yaptığı bir açıklamada; Steve Jobs'ın Spotify'ın ABD'de şirketleşmesini önlemek için attığı adımları ortaya çıkarmak için aylar süren bir araştırma yürüttüklerini belirtmişti. 

Link için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.