Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in En İyi 10 'Mini Dizi'si!

Netflix'in En İyi 10 'Mini Dizi'si!

Netflix'in yaptığı ''Mini Dizi''ler, haftasonu izlemek için iyi bir aktivite olabilir. Özgün içerikler arasında izleyicilerin dikkatini çeken, sezonluk dizilere kıyasla izlemesi daha kısa sürdüğü için bir çok kişi tarafından beğeni topluyor. 

Haftasonu izleyebileceğiniz 10 Netflix ''Mini Dizi''lerini sizler için derledik.

 

1. Unorthodox

Ortodoks mezhebinin baskıları altında yaşayan genç kadın Esther Shapiro, zoraki evliliğinden ve din baskısından kaçış hikayesini anlatıyor. Estheri Brooklyn'den kaçarak Berlin'de yeni bir hayata atılıyor. Maria Schrader'in yönettiği bu etkileyici dizi 4 bölümden oluşuyor.

2. The Haunting of Bly Manor

Henry, yetim olan yeğenleri için bir dadı tutmaya karar verir. Bly Malikânesi’nde yaşayan şef Owen, bekçi Jamie ve hizmetli Grose’a dadı da katılır. Henry, dadı geldiği günden itibaren evde garip olaylara tanıklık eder ve Malikanenin korkunç tarihi gün yüzüne çıkmaya başlar. Bu Malikane için ölüm bir başlangıçtır. Dizi 2020 yılında 9 bölüm olarak Netflix'te yayınlandı. 

3. Unbelievable

Gerçek olaylardan esinlenilen bu mini dizide, genç bir kadın tecavüze uğradığını idda ederek yalan suçlamalarda bulunuyor. Yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırıyor. Dizi Emmy ve Altın Küre'de aday olarak gösterildi. Toplamda 8 bölümden oluşuyor. 

4. The Queen’s Gambit

!950'lerde geçen bu dizide, yetimhanede yaşayan küçük kız satrança olan müthiş yeteneğini keşfeder. Beth, bir yığın sorunlarıyla uğraşırken aynı zamanda strançta ki erkek egemenliğini yıkarak başarıya doğru yol alır. Dizi, 6 bölümden oluşuyor. 

5. From Scratch

İtalya'da bir şefe aşık olan sanatçının, kültürler ve kıtalar arasındaki aşk öyküsünü ele alıyor. Dizi 8 bölümüyle Netflix'te yayınlandı. 

6. Geçmişle Dans

Stewart Green'in kaybolduğu geceden 17 yıl sonra Carlton Flynn'in de kayıplara karışması her iki adamla bağlantılı insanların hayatlarında zincirleme olaylara neden olur. Dizi 2021 yılında Netflix'te 8 bölüm yayınlandı. 

7. The Haunting of Hill House

Geçmiş ve günümüzden görüntülerle, dağılmış bir aile eski evlerinin akıldan çıkmayan anılarıyla ve onları o evden uzaklaştıran korkutucu olaylarla yüzleşir. Dizi 10 bölümden oluşuyor. 

8. Lost Ollie

Küçük bir çocuğun kaybettiği ve çaresizce onu aramaya başladığı oyuncağın hikayesini konu alıyor. Dizi, 4 bölümden oluşuyor. 

9. Maid

Şiddet dolu bir ilişkiden kaçan genç bir anne, geçimini sağlamak için ve çocuğuna daha iyi bir gelecek sunmak için hizmetçilik yapmaya başlar. Maid, 10 bölümden oluşuyor.

10.Gece Yarısı Ayini

İnancını yitirmiş bir kasabaya gelen rahip görkemli mucizeleri, gizemli olayları ve yeni bir dinî coşkuyu beraberinde getirir. Dizi toplamda 7 bölümden oluşuyor. 

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.