Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Podcast Dinlemelisiniz?

Neden Podcast Dinlemelisiniz?
Podcast kavramı, "iPod" ve yayın anlamına gelen "broadcast" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturmuştur ve ilk defa 2000'li yılların başlarında ortaya çıkmıştır. Genel olarak radyo programlarını andıran ancak pek çok konu ve farklı biçime ayrılmış olan bir eğlence türüdür. Ve en önemli özelliklerinden biri indirildikten sonra internete ihtiyaç duyulmaksızın da dinlenilebilmesidir.



Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen podcast'lerın bir eğlence türü olmanın yanında sizi kazandırabileceği beceriler ve yararlar da söz konusu. Podcast'leri iTunes, Spotify ve internet siteleri gibi farklı kaynaklardan dinleyebilirsiniz.

1. Her şeyden önce size ilham olurlar.



Özellikle TEDx, Sıla Yücesoy'un sunduğu "Hayatlar Hikayeler" gibi podcast'ler anlattıkları farklı deneyim ve farklı hikayelerle size yol gösterip, olaylara bakış açınızı genişletebilir.

2. Günceli takip etmenizi sağlar.



Gerek ulusal gerekse de uluslararası haberlere ve güncel olayların yorumlarına podcast'ler aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Hem bilinen basın organlarının hem de bireysel yorumcuların ekonomiden spora hemen hemen her konudaki programlarını dinleyerek dünyada yaşananlardan haberdar olabilirsiniz.

3. Kişisel gelişiminize ve kariyerinize katkıda bulunursunuz.



Özellikle yabancı podcast'lerin büyük bir kısmı girişimciler, iş insanları ve kariyer koçları tarafından sunulmakta. Bu podcast'ler sayesinde farklı insanların farklı kariyer yollarında karşılaştıkları zorluk ve engellerle nasıl baş ettiklerini ve başarılarını neye borçlu olduklarını kendi ağızlarından dinleyebilirsiniz.

4. Kafanızı dağıtırsınız.



Hikayeler anlatan, çözülememiş kriminal olayları inceleyen ya da tarih podcast'leri ile uzun bir günün ardından dinlenebilir ve ilginç bilgiler öğrenip rahatlayabilirsiniz.

5. Zamanınızı kaliteli değerlendirirsiniz.



Uzun yolculuklarda ya da sabahları okula/işe giderken yolda harcadığınız zamanı podcast'lerle zenginleştirebilirsiniz. Müzik dinlemekten farklı olarak ilginizi çeken bir konuda yeni bir şeyler öğrenerek zamanınızı da verimli kullanmış olursunuz.

6. Yabancı dil öğrenebilirsiniz.



Yabancı dilde sunulan günlük podcast'lerin yanında yalnızca dil öğretmeye odaklanan farklı podcast'ler de mevcut. İngilizce, Fransızca, Almanca başta olmak üzere gramere, küçük hikayelere, günlük konuşmalara hatta IELTS gibi yabancı dil sınavlarına hazırlığa odaklanan onlarca podcast sayesinde yabancı dilinizi ilerletebilir hatta yeni bir dil öğrenebilirsiniz.

Özgün İçerik: Begümhan İ. Şimşir

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.