Öğrenci Kariyeri Banner

Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?

Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?

Bugün, neredeyse dünyanın her yerinde, bilinmesi en yararlı dil İngilizce'dir. Dünyada en çok kullanılan uluslararası dildir ve 73 ülkede İngilizce’yi konuşan insan sayısı 1 milyar civarındadır.Bu dil aynı zamanda ticaretin, bilimin,internetin ve aklınıza gelebilecek bütün alanlarda kullanılan ortak dildir.İngilizce bilmek iş başvurularında sizi bir adım daha öne geçirecektir demekten daha ziyade ingilizce bilmek sizi hayatta her koşul ve ya durumda sizi bir adım daha öne geçirecektir demek daha doğru olur.Çünkü ingilizce  internet kullanırken,mağazadan bir ürün alırken,herhangi bir ülkeye seyahat ettiğinizde ve benzeri bütün durumlarda yani bütün hayatınız boyunca bilmeniz gereken ve aktif olarak kullanacağınız bir dildir.Yani kısacası ingilizce artık evrensel bir dildir yani her yerde geçerliliği olan, her an kullanabileceğiniz ve öğrenmek için farklı alternatiflerinizin bulunduğu bir dildir.


Peki, biz bu dili neden öğrenemiyoruz?Bu soruyu uzmanına bir kere sormaya gör! Konuştukça dallanıp budaklanıyor, herkesten farklı tespitler ve çözüm önerileri geliyor. Fakat şunu iyi bilmelisiniz ki yabancı dil öğrenmek aslında onu sınıfta 2 saat ders alarak ve ya herhangi bir kursa giderek yapılabilecek bir şey değildir.Bugün Türkiye’de dil okullarının ve yabancı dil kursu veren kurumların sayısı git gide artmaktadır.Bütün bu kurumlarda okullarda dahil olmak üzere alınan bütün dersler tabi ki size yardımcı olacak ve size bir katkı sağlayacaktır bu bağlamda.Fakat şunu hiç bir zaman unutmayın ki eğer ingilizce öğrenmek istiyorsanız onunla yaşamayı öğrenmelisiniz.


images


1-Asla kendinize bir program yapmayın.Çünkü siz ne yaparsanız yapın ingilizceyle yaşadığınız için onu öğreneceksiniz.


2-En sık yapılan hatalardan biri de türkçe gramer kitaplarından ingilizce öğrenmeye çalışmak olsa gerek.Siz sakın bu hataya düşmeyin!Tabi ki bundan sonra aldığınız her notu da ingilizce olarak alın.


3-Sürekli sesli tekrarlar yapın.


4-İngilizceyi kullanın.Bu amaçlarla kurula yabancı arkadaşlık siteleri var bunlardan yararlanabilirsin.


5-Kulandığınız bütün elektronik aletlerin dilini ingilizce olarak kullanın.


6-İzlediğiniz dizileri,filmleri ve ya dinlediğiniz müzikleri ingilizce dinleyin fakat tabi ki türkçe altyazısız olsun.


7-Artık günlük olarak ingilizce kitap ve ya gazete okuyun.


images


Bunlar bir kural değildi fakat bütün bunları yaparken şu iki kuralı hiç unutmayın.


1-Hata yapmaktan korkmayın ve cesur olun.Her zaman şunu düşünün işi öğrenirken elini kestirmeyen bir kasap,yanlış ölçü almayan bir terzi ve ya yemeği yakmayan bir aşcı bulamazsınız.Öğrenmek için hata yapmalısınız fakat önemli olan bu hataları daha yapmamaya çalışıp bunlardan yeni bilgiler öğrenmeye çalışmalısınız.


2-Büyük resme odaklanın sakın yapıya odaklanmayın.Gördüğünüz,dinlediğiniz ve ya okuduğunuz  her kelimenin anlamını ve ya gramer yapısını bilmek zorunda değilsiniz.Her gördüğünüz kelimeyi ve ya cümleyi kendi ana dilinize çevirmeyin.Eğer genel manayı anlayabiliyorsanız bu sizin için yeterlidir.Fakat yine de bu kelimeyle sık karşılaşıyorsanız ve ya bu kelimenin anlamını öğrenmek istiyorsanız ingilizce-ingilizce sözlükten yararlanmalısınız.Kelimeleri cümle içinde nasıl kullanıldıklarını görüp öyle anlamlarını çıkartmalısınız.Çünkü bazen kelimeler cümle içinde farklı manalara gelebiliyor.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.