Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Exchange İçin Avustralya'yı Seçmelisiniz?

Neden Exchange İçin Avustralya'yı Seçmelisiniz?
Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir ülkeyi tanımak ve orada okumanın nasıl bir deneyim olduğunu öğrenmek ister misiniz? O zaman çayınızı, kahvenizi alın başlayalım çünkü anlatacak çok konumuz var.



Aralarında seçim yapabileceğiniz çok sayıda benzersiz ve etkileyici ülke varken seçim yapmak çok zor olabilir. Durum böyle olunca, neden Avustralya’da eğitim alınmalı diye merak edebilirsiniz. En önemli sebeplerinden biri tabii ki İngilizce konuşulan bir ülke olması. Bunun yanında, Avustralya uluslararası öğrencilere birçok avantaj sunmakta ve vahşi yaşamı ve hiçbir yerde göremeyeceğiniz müthiş doğasıyla öğrenciler için cezbedici bir ülke olmaktadır.  İşte, Avustralya’da okumak için birkaç sebebe daha göz atalım.

BrightonBeach

1.Avustralya’nın dünya standartlarındaki bazı üniversitelerinde eğitim görme fırsatı elde edin.

İster tıp, mühendislik, bilim ister sanat dalında uzmanlaşıyor olun, Avustralya kurumları, tüm dünyada yüksek saygı gören olağanüstü akademik programlar sunmaktadır.

Avustralya, biyolojik bilimlere ilgi duyan öğrenciler için kesinlikle bir dönem de olsa eğitim alınması gereken bir ülkedir. Özellikle Melbourne'daki La Trobe Üniversitesi, vahşi yaşamı korumak ile ilgili biyoloji programları ile dünyaca ünlüdür. Uluslararası olarak tanınan araştırma tesislere ve biyolojik çeşitlilik açısından zengin bir habitata ve bolca doğal kaynağa sahip olması sayesinde Avustralya'da okumak, hayalinizdeki kariyeri elde etmenizde çok yardımcı olacaktır.

campus 2

2. Dünyanın en güzel plajlarından bazılarını keşfedin.

Sörf yapmayı, yüzmeyi, yelkenle açılmayı veya sadece kumda gezinmeyi seviyorsanız, Avustralya'da eğitim görmeyi çok seveceksiniz! Rüzgar sörfü yapabileceğiniz, plaj voleybolu oynayabileceğiniz ve kalbinizin derinliklerine kürek çekebileceğiniz çok sayıda halk plajı varken, vahşi yaşam bakımından zengin ve plaj gezintisi için harika, inanılmaz derecede doğal, seyrek nüfuslu plajlar da var.

IMG_3880

3. Harika iş fırsatlarını tecrübe edin.

Avustralya'da uluslararası bir öğrenci olarak, akademik yıl boyunca haftada 20 saate kadar çalışma hakkınız var. Bu sayede, iş hayatında yeni deneyimler kazanırken, diğer bir yandan da eğitiminize rahatlıkla zaman ayırabilirsiniz. Örneğin, okuduğunuz okulda bulunan kafelerde yarı zamanlı olarak çalışabilirsiniz. Emin olun ki yaptığınız iş ne olursa olsun çok keyif alacaksınız çünkü Avustralya’da herkes çok mutlu ve huzurlu.

melbourne

4. Çok kültürlü bir toplumda yaşamanın verdiği heyecanı hissedin.

Avustralya 50.000 yıllık bir geçmişi olan yerlilere ev sahipliği yaparken bir yandan da birçok farklı kültürden gelen göçmenlere de ev sahipliği yapmaktadır. Sınıfınızda farklı milletlerden birçok insanla tanışabilir, çok farklı ülkelerden gelen insanlarla arkadaş olabilirsiniz. Bu sayede, diğer milletlere bakış açınızı genişletebilir ve dünya insanı olma şansı elde edebilirsiniz.



5. Sadece Avustralya’da bulunan bitkileri ve hayvanları görme şansı yakalayın.

Avustralya’da eğitim görmeye gitmenin en yaygın sebeplerinden biri de inanılmaz vahşi yaşamı keşfetmek. Avustralya’daki hayvanların ve bitkilerin yaklaşık yüzde 80’i başka hiçbir yerde bulamıyor. Kanguru, koala, wombat, wallaby, dingo ve hatta tazmanya canavarını bile görebilirsiniz. Evet evet yanlış duymadınız, eğlenceli çizgi filmlerden hatırladığımız tazmanya canavarını görebilirsiniz!

Fitzroy

6. Açık hava aktivitelerinin bolca tadını çıkarın.

Avustralya’da boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz yüzlerce aktivite bulabilirsiniz çünkü Avustralya tam bir macera ülkesidir. Kaya havuzlarını, vadileri ve kanyonları keşfedeceğiniz birçok yürüyüş parkuruna sahiptir. Ayrıca, Avustralya Futbolu, ragbi, futbol, kriket, golf ve tenis gibi organize edilmiş yüzlerce spor aktiviteleri de mevcuttur. Hatta, maç final günleri resmi tatil ilan edilir. Ben maceralardan pek hoşlanmıyorum da derseniz emin olun ki sokaklarda yürüyüş yapmaktan ve sürekli değişen graffitileri incelemekten de çok büyük keyif alacaksınız.

melbourne2

Not: Yeşilçam filmlerinde Tarık Akan bile bu ülke bir cennet diyorsa, araştırılmaya değerdir bence. :)

https://www.youtube.com/watch?v=-_NeGsu5yA4

Not 2: Canım üniversitem olan Sabancı Üniversitesi'ne bana bu güzel ülkeyi görme fırsatı sağladığı için çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın,

Özgün İçerik: Serra Güllü

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.