Öğrenci Kariyeri Banner

Ne yapacaksın?

Ne yapacaksın?
2018’in son günlerindeyiz..
İyisiyle, kötüsüyle yine bir yılı geride bırakıyoruz. Hiç aklına gelir miydi Ocak 1’de, bugünün böyle olacağı? Hiç aklına gelir miydi bu kadar üzüleceğin ya da sevineceğin?
Daha 2018’i bitirmemize 10 küsür gün var önümüzde. Şimdi senden bir şey isteyeceğim, bir kağıt ve kalem al ya da telefonundan notlar bölümünü aç. 2018 seni nasıl etkiledi, neleri başardın, neleri kaybettin, nelere kırıldın, nelere heveslendin,sevindin kısa cümlelerle bir analiz et.
Yaz ve sonra okumaya devam et, bekliyorum hadi.
Liste uzun dimi.. Uzun olacak tabiki de koskoca 365 günden bahsediyoruz, 365 tane sabah, 365 tane gece, 365 tane sen. Evde boş oturduğun günler bile aslında sana bir şeyler katıyor ya da senden bir şeyler alıyor. Her şeyin temelinde senin arzun, senin gücün, senin duyguların var.
Belki istediğin şeyler olmadı, belki çok kırıldın çok üzüldün, sürekli başarısız oldun. Hep böyle olacak anlamına mı geliyor? Hayır. Her başarısızlık, her üzüntü, her kayıp insanın yeni umut dolu günleri için aslında temeli oluşturuyor. Bir şeyleri kaybetmeden nasıl kazanmanın hazzını yaşabilirsin ki? Nereye kadar tatmin eder?
Belki de her şeyin yolunda gittiği, inişli çıkışlı ama hep güzel sonuçlar aldığın, tam istediğin gibi bir yıl oldu, peki şımaracak mısın? Salacak mısın kendini her şeyim zaten iyi, güzel, böyle devam edeyim diye?
Daha yukarısının olduğunun farkında mısın? Daha çok başarının, daha çok mutluluğun, daha çok sevginin olduğundan..

Ahmet Şerif İzgören Avucunuzdaki Kelebek kitabının başında beş tane soru soruyor;
Ben kimim?
Ne istiyorum?
Nereye ulaşmaya amaçlıyorum?
Bunu nasıl yapabilirim?
Niçin?
Yılbaşına kadar hem geride bıraktığımız yılı analiz edip, hem bu soruların cevaplarını kendini kandırmadan cevapla. Yeni bir başlangıç yapmak için insanlar hep ay başlarını, pazartesileri bekler. Şuan senin için 1 Ocak’tan daha güzel bir motive edecek tarih yok.
İsteğin,arzun ne olursa olsun; okul, ders, iş, proje, arkadaşlık, aşk.. Hiçbir zaman imkansız diye bir şey yok, çabala, durmadan çabala. Ama önce gerçekten istiyor musun buna karar ver ve bu senin hayatını nasıl etkileyecek bunu düşün.
2019’dan beklentilerim diye bir başlık at ve altına ne istiyorsan sırala.
“ Daha çok su içeceğim! Daha çok kitap okuyacağım! Roma’ya gideceğim! Yeni ortamlara gireceğim!...” gibi sana yapmışsın hissi veren cümleler kur.
Geçmişe takılma artık, geçti ve gitti. İnsan 1 dakika öncesini bile değiştiremiyorken nasıl olurda geride kalan büyük olaylara müdahale edebilir ki? Onlarla yüzleş. Olabiletesi mantığına yatıyorsa oldurmak için çabala ama olmayacağı belliyse kendini kandırma ve olmayacağını kabullen.
Umudunu hiç bir zaman kaybetme, senin içinde istek, arzu, karar olduktan sonra değiştiremeyeceğin, yapamayacağın hiçbir şey yok..
Gücüne inan, yeniliklere açık ol. Daha iyisi için hiçbir zaman durma, devam et!

Sıla Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.