Öğrenci Kariyeri Banner

NASA, Sizi Oturduğunuz Koltuktan Mars'a Götürecek

NASA, Sizi Oturduğunuz Koltuktan Mars'a Götürecek
600_400

Gelişen teknoloji sayesinde evinizden çıkmadan istediğiniz yere seyahat edebilirsiniz. Başka bir gezegene bile…

Son yılların adından en çok söz ettiren gelişmelerinden biri olan sanal gerçeklik cihazları, gün geçtikçe daha fazla seçenek sunuyor ve “gerçeklik” seviyesini de bir o kadar artırıyor. Teknoloji fuarlarında ilk olarak tanıtımları yapıldığında mide bulantısına, baş dönmesine ve insanın canının turşu çekmesine neden olan bu fütüristik cihazlar, kullanıcı deneyimini artıran yeni özellikleriyle artık tam manasıyla gerçekliğin sanal haline dönüşmeye başladılar. Eskiden bilim-kurgu filmlerinin klişesi olarak gözükürken şimdilerde deneyimlenebilir hale gelmeleri de bundan sonra olacaklar için insanı heyecanlandırıyor.

[ad name="Google Adsense"]

600_400k

Sanal gerçeklik cihazlarından iki önemli model olan The Oculus Rift ve HTC Vive, yakında NASA tarafından oluşturulacak “sanal” görevlerde kullanılabilecek. Henüz tasarım aşamasında olsa da, kısa zaman içerisinde kullanıcıları oturdukları yerden Mars’ın kızıl yüzeyine ışınlayacak projenin gerçeğe dönüşmesinin önünde hiçbir engel yok. Mars’a gitmeye can atmasına rağmen ilk koloninin kurasından boynu bükük dönenler için sevindirici olan bu proje hayata geçtiğinde, Kızıl Gezegen’in üzerinde sanal da olsa yürümek hayal olmaktan çıkacak. Projenin NASA destekli yürütülmesi de hazırlanan görüntülerin birebir aynı olacağının kanıtı. Sanal gerçeklik cihazınız varsa, 2016’nın sonunda Mars’a gidebileceksiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.