Öğrenci Kariyeri Banner

Najat Belkacem'in İlham Veren Başarı Hikayesi

Najat Belkacem'in İlham Veren Başarı Hikayesi
Tarih boyunca her zaman asla pes etmeyenlerin hikayesi anlatılmış ya da yazılmıştır.  Hafızalarda yer edinmek, başarı hikayelerine konu olmak elbette kolay değil. Büyük bir sebatla, pes etmeden çalışmayı gerektirmektedir. Başarı inandıkları uğruna  asla pes etmeden yola devam edenlerin hikayesidir. Başarılı insanların hayatına baktığımızda biz onları artık geldikleri en üst seviyede tanımış oluyoruz, bir de bunun öncesinde hayatlarında verdikleri ilginç mücadeleleri var. Kimi yoksul aileden geliyor, kimi eğitim hayatına başarısız başlayıp bunu olağan gücüyle değiştirmeye çalışıyor, kimi defalarca başaramadığı girişimini tekrar  büyük umutlarla başarmak hedefiyle tekrar yeni bir girişime açılır. Hepsinin ortak noktasını biliyor musunuz? Kendilerine inanmaları, durmadan çalışarak hedeflerine odaklanmaları, onları düşürmeye çalışan etrafta ki seslere kulak asmadan yoluna devam etmeleri.

basari

En kolayı bahanelere sığınmak; ''imkanlarım kısıtlı'', ''çalışıyorum ama olmuyor'', ''denedim ama yapamadım'' cümlelerine sığınmak belki de vicdanımızı rahatlatıyor. Kendimiz çabamızla geleceğimizi çiziyoruz.  Bu nedenle hangi tarafta duracağımızı iyi seçmeliyiz. Bahanelere sığınmak da bizim elimizde durmadan çalışmak da bizim elimizde. Zira ne demiş Necip Fazıl Kısakürek : ''Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.'' Gelin bir karınca gibi çalışanın hayatına misafir olalım; onun hikayesi önce Faslı yoksul mülteciden sonra  azmin sonucu olarak Fransa'da Milli Eğitim Bakanı olmaya uzanıyor.


najat-vallaud-belkacem1

Najad Vallaud Belkacem, Fas asıllı Fransız politikacı. 2012-2014 yıllarında Kadın Hakları Başkanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yapmıştır. 2007 Fransa genel seçimlerinde Segolena Royal'a danışmanlık yapmıştır. 2011 ön seçim süresinde Royal'in sözcüleri arasında yer alsa da ön seçim sonuçlarının ardından 2012 Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde François Hollande'ın sözcüleri arasında yer almıştır. 1. Manuel Valls Hükümetin'de Kadın Hakları, Şehir, Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur. 2.Manuel Valls Hükümeti ve Bernard Cazeneuve Hükümeti'nde Milli Eğitim, Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Bunlar bizim Najad'ı araştırırken gördüklerimiz, peki görünmeyen kısmını biliyor musunuz? Biz Najad'ı bir şeyi başardıktan sonra tanıdık, peki ya öncesi. Najad buralara nereden geldi hep birlikte öğrenelim.


najat-vallaud-belkacem2

4 Ekim 1977'de  Fas'ın kuzeyinde dağlık Rif bölgesinde fakir bir köy olan Bni Chiker'de doğdu. Çocukluğunda çobanlık yaptı. Yedi çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydu. 1982'de babası, eşini ve kızları Najat ile Fatiha'yı alıp Fransa'ya göç etti. Kuzey Fransa'da Amiens kentinin yoksul mahallerinden birinde yaşadılar yıllarca. 2002 yılında Paris politik Araştırmalar Ensitüsü'nde eğitimini tamamladı. Sonra ise az önce yazdığımız siyasi kariyeri başlamış oldu. Najad Vallaud Belkacem kendine inanmıştı.  Hayata yenik başlamıştı belki ama Belkacem o ortamı, bulunduğu koşulları bir şekilde artıya çevirmeyi başardı. Kendini ''Daha adil, daha sevecen ve daha mutlu bir toplum için umut '' olarak tanımlıyordu. İnandığı bu yolda pes etmeden çalışarak hedefine ulaştı ve umutsuzluğa düşenler için umut olmayı başardı.

Nerede olmak istediğinize siz karar verin, inandığınız yoldan zorlukları olsa bile asla vazgeçmeyin. Hedefleriniz, hayalleriniz pusulanız olsun. Etrafta modunuzu düşürmek isteyenler olacak, başarısızlıklarınız olacak ama denemekten asla korkmayın. Olmayacak diye endişelenmek yerine acaba nasıl olacak diye heyecanlanın. Hayatınızda başarılara yelken açacağınız güzel günleriniz olsun.


 

Özel İçerik: Kudret Kangül

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.