Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür'den 12 İl İçin Kritik Uyarı!

Naci Görür'den 12 İl İçin Kritik Uyarı!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, fay hattına yakın 12 ili ilgilendiren bir deprem açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran şiddetli depremlerin ardından jeoloji uzmanlarından peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür de 12 ili ilgilendiren deprem açıklaması yaptı.

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, fay hattına yakın 12 ilin deprem riski taşıdığını açıkladı. Deprem konusunda en tehlikeli bölgelerden birinin Marmara Bölgesi olduğunu vurgulayan Görür, bu noktada İstanbul ve Tekirdağ‘daki yerleşim alanlarının risk taşıdığına dikkat çekti.

Marmara En Tehlikeli Bölgelerden Biri

Aynı zamanda Kuzey Anadolu fay hattının Güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit bir yana, İzmir‘de de bir deprem beklendiğini belirtti. Görür, yine fay hattı üzerinden geçen Hakkari için de bir uyarıda bulundu.

Erzincan ve Bingöl‘e bağlı olan Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu fayında da deprem öngörüldüğünü söyleyen Görür, Kahramanmaraş depremi nedeniyle Adana Havzası ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki faylarda stresin artmış olabileceğini ifade etti.

Bunların yanı sıra 2020 yılında gerçekleşen Elazığ depreminin artçılarının halen devam ettiğini belirten Görür, Kahramanmaraş’taki iki büyük depremin artçılarının da bir seneden fazla sürebileceğini söyledi.

Görür, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye’de deprem konusunda en tehlikeli bölgelerden biri Marmara Bölgesi. Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu, Marmara Denizi’nin kuzey kesiminden geçiyor. İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları bu sebeple riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler.

İzmir aynı şekilde riskli. Daha önce konuşsaydık ‘Kahramanmaraş’ derdim. Bunu bugün yaşıyoruz. Hakkâri bir diğer ilimiz… Erzincan ile Bingöl iline bağlı Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu fayında da deprem öngörüyoruz. Adana Havzası ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki faylarda da stres artmış olabilir.”

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.