Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 6 Anime Filmi !

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 6 Anime Filmi !

Bu zamana kadar çok fazla sayıda anime yayımlandı. Bazı yapımlar izleyicilerden büyük beğeni toplarken bazıları ise beklentilerin altında kaldı. Hazırladığımız listede büyük bir başarının altına imza atan yapımları sıraladık.

1. Spirited Away

IMDb Puanı: 8,6
2001 yılında yayımlanan Spirited Away (Ruhların Kaçışı) isimli yapımda Chihiro, bir cadı tarafından yönetilen ve ona karşı gelenlerin hayvana dönüştürüldüğü sihirli bir dünyaya giriş yapar. 2 saat 5 dakika uzunluğundaki yapımı popüler dijital yayın hizmeti Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

2. Grave of the Fireflies

IMDb Puanı: 8,5

1988 yılında yayımlanan Grave of the Fireflies adlı filmde iki kardeş 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'da hayatta kalmaya çalışıyor. Dram ve savaş ögelerine sahip olan yapım 1 saat 29 dakika uzunluğunda. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Isao Takahata, yapımcılığını ise Toru Hara üstlendi.

3. Akira

IMDb Puanı: 8,0

Tetsuo Shima, bir motosiklet kazasının ardından doğaüstü güce sahip olur. Bu durum, şehri tehlikeye atar. Aksiyon ve dram ögelerinin yer aldığı film 1988 yılında yayımlandı. 2 saat 4 dakika uzunluğundaki yapım, çok sayıda izleyici tarafından oldukça beğenildi. Filmin yönetmenliğini Katsuhiro Otomo yaptı.

4. Your Name

IMDb Puanı: 8,4

Tokyo'da yaşayan Taki Tachibana ve kırsalda yaşayan Mitsuha Miyamizu, bir gün bedenlerinin birbirleriyle yer değiştirdiğini fark eder. Bu durumun belirli aralıklar ile tekrarlandığı ortaya çıkar. Bunun üzerine Taki ve Mitsuha, birbirleri ile ilgili gün geçtikçe daha fazla bilgiye sahip olur. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Makoto Shinkai üstlendi.

5. Prencess Mononoke

IMDb Puanı: 8,4

Ölümcül bir lanet ile karşı karşıya kalan Ashitaka, kendisini bir savaşın içerisinde bulur. 1997 yılında yayımlanan başarılı film 2 saat 14 dakika uzunluğunda. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Hayao Miyazaki yaptı. Anime önerileri arasında bulunan filmi Netflix isimli dijital yayın platformu üzerinden izleyebilirsiniz.

6. The Girl Who Leapt Through Time


IMDb Puanı: 7,7

2006 yılında yayımlanan The Girl Who Leapt Through Time, zamanda yolculuk yapabilme gücüne sahip olan Makoto isimli lise öğrencisinin maceralarını konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Mamoru Hosoda, senaristliğini ise Satoko Okudera yaptı. Komedi ve macera ögelerinin yer aldığı film 1 saat 38 dakika uzunluğunda.

 

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.