Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka İzlenmesi Gereken 20 Film

Mutlaka İzlenmesi Gereken 20 Film

Üniversite öğrencilerinin en çok sevdiği aktivitelerden birinin de evde arkadaşlarıyla beraber film izlemek olduğunu düşündük. Ve bu içeriği sizlerle paylaştık. Önerdiğiniz filmleri de bizlerle paylaşabilirsiniz :)

1- Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption imdb 9,3



Karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi'ne gönderilen Andy Dufresne, burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy'nin hayata bağlı tavırları hapishanedeki mahkumları bile etkiler.

Fragman




50 İlk Öpücük / 50 First Dates imdb 6,8

Deniz hayvanlarının tedavisi üzerinde uzmanlaşmış veteriner Henry Roth, kadınlara bağlanmaktan korkan bir erkek. Ama her şey günün birinde güzeller güzeli Lucy ile tanışınca bitecek ve Henry kendini sonsuz bağlılık için hazır hissedecektir. Henry evliliğe hazır ama Lucy için aynı şeyi söylemek zor. Daha doğrusu o da Henry’ye aşık ama sadece bugün. Amnezinin nadir görülen bir türüne sahip olan genç kız kısa süre önce olan her şeyi unutuyor ve ona bütün bunları yeniden hatırlatmak için bir hayli ter dökmeniz gerekiyor. Henry’nin vakasında ise genç adam Lucy’nin aşkını her gün yeniden kazanmak zorunda.

Fragman



3 Ada / The Island imdb 6,8

Lincoln Six-Echo ve Jordan Two-Delta, ütopik ama dışa kapalı bir tesiste yaşamaktadır. Dikkatle kontrol edilen bu ortamın tüm diğer sakinleri gibi, onlar da ‘Ada’ya gönderilmek için seçilmeyi umuyorlardı. söylentilere göre burası gezegendeki son kirletilmemiş bölgedir. Ama aslında kendilerinin birer klon olduklarını ve ölmelerinin yaşamlarından daha değerli olduğunu keşfettiklerinde riskli bir kaçış planlarlar. Bilmedikleri bir ortamda, bir zamanlar yuvaları olan kurumun sinsi güçleri tarafından amansızca takip edilen Lincoln ve Jordan, Ada hakkındak gerçeği ortaya çıkarmak ve geride kalanları kurtarmak için hayatlarını riske atarlar.

Fragman



4 Alien imdb 8,5

Nostromo uzay gemisinin mürettebatının ıssız bir gezegenden gelen sinyali araştırması ve korkunç bir keşif yapar. İnsanların içinde oluşan bir canlı türü... Artık mürettebat sadece kendi hayatları için değil, tüm insanlığın geleceğini kurtarmak için savaşacaktır. Kurtarma gemisi Nostromo, uzun görevinden Dünya'ya dönerken yakındaki bir gezegenden bir yardım sinyali alır. Önce kararsız kalan mürettebat, sonunda yardım etmeye karar verir. Gezegene yapılan zorlu bir inişten sonra bir ekip arama çalışmaları için bölgeyi araştırırlar. Girdikleri bir mağarada bilinmeyen bir ırkın yumurtalarını bulurlar. Aynı sırada gemi bilgisayarı aldıkları sinyalin bir yardım sinyali değil uyarı olduğunu deşifre eder.

Fragman



5 Altıncı His / The sixth sense imdb 8,2

Bir çocuk psikiyatrisi olan Dr. Crowe, yıllar önce bir saldırıya uğramış ve hayatı değişmiştir. Son ilgilendiği hastası, 6 yaşındaki bir erkek çocuğu olan Cole Sear’ın bir sırrı vardır. Çok az insanın sahip olabileceği bir yetenekle kutsanmış ya da lanetlenmiştir. Ölmüş ama huzur bulamamış insanların, etrafta dolaşan hayaletlerini görüp onlarla konuşmaktadır.

Fragman 



6 Benjamin Button imdb 7,8
Benjamin, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda doğar. Annesi doğum sırasında ölünce, babası çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısına dehşete düşer ve onu bir emekliler evinin basamaklarına bırakır. Buradakiler çocuğu içeri alır ve Benjamin’in tuhaf hikâyesi başlar. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin tek başına gençleşmektedir.


Fragman



7 Cesur Yürek / Braveheart imdb 8,5

13. yüzyılda İngilizler, İskoçlar üzerinde egemenlik kurmuştur. İngiliz soyluları, yeni evli İskoç kadınlarıyla ilk geceyi geçirme hakkına sahiptir. Çocukken ailesini İskoçya uğruna kaybeden William Wallace'ın karısı da İngiliz birlikleri tarafından öldürüldüğü zaman, onun intikam arayışı kısa zamanda ülkesinin özgürlüğü için bir savaşa dönüşür.

Fragman



8 Yüzüklerin Efendisi / The Lord of the Rings imdb 8,8
Gelecek, çağlar önce kaybolmuş bir yüzüğün kaderinde gizlidir. Karanlık güçler yüzüğe ulaşmak için yıllarca çabalamışlar, ulaşamamışlardır ama hala da bu uğraşları devam etmektedir. Kader yüzüğü genç bir Hobbit olan Frodo’nun ellerine teslim eder. Yüzük Frodo’ya miras kalır ve olaylar böyle gelişir.

Fragman



9 Dejavu / De Javu imdb 7
Carlin, polis teşkilatında çalışan bir ajandır. New Orleans'ta meydana gelen bir patlamayla ilgili yaptığı soruşturma esnasında dejavu olarak bilinen tekrarlanma halini yaşar. Bu durum Carlin'e ilgilendiği soruşturmayla alakalı olarak bazı fikirler verir. Yaşamış olduğu dejavu sayesinde patlamanın öncesine dönerek çok kısa bir zaman dilimi içerisinde her şeyi değiştirebileceğini keşfeder. Üstelik patlamanın kurbanlarından genç bir kadınla da duygusal bir bağı vardır ve bazı sırlar bu kadının geçmişinde saklıdır

Fragman



10 Dövüş Kulübü / Fight Club imdb 8,9
Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilmişti


Fragman



11 Forrest Gump imdb 8,8
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Düşük zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump, zamanla inanılmaz başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde hayal edemeyeceği başarılar elde ediyor

Fragman



12 Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect 7,7
Evan Treborn 20 yaşında ve çoğu genç gibi hayatında büyük duygusal boşluklara sahip olan bir üniversite öğrencisidir. Ama o, 7 yaşından beri hayatının önemli anlarını hatırlamamaktadır. Evan bir gün, çocukluğunun en zor ve kötü dönemlerinde, psikoloğunun tavsiyesiyle yazdığı günlükleri bulur. Bu günlükleri okurken genç adam geçmişe dönebildiğini ve bugünkü aklıyla o günleri yaşayabildiğini fark eder. Bu arada çocukluk aşkı Kayleigh'nin hâlâ kendisini sevdiğini öğrenen Evan, geçmişe dönüp kötü günlerini düzeltmeye ve en önemlisi çocukluk aşkını mutlu olduğu bir dünyada yaşatmaya karar verir. Ama Evan ne zaman geçmişe dönüp bir şeyleri değiştirse, yaptıklarının bugün için umulmadık ve feci sonuçlar doğurduğunu görür.


Fragman 



12 Matrix imdb 8,7
Thomas Anderson bilgisayar programcısı ve sıkı bir hackerdır. Hacker adıyla Neo ,The Matrix adında duyduğu esrarengiz ve bilinmeyenin ne olduğunu öğrenmek istemektedir. Yaşadıkları bu dünyanın aslında sadece sanal bir dünya olduğunu öğrenir. Gerçek dünyanın "sonradan olma" sahibi yapay zekalı robotlardır. Morpheus, Neo'nun insanlığın kurtarıcısı olduğuna inanmaktadır. Artık Neo ve Morpheus'un takımı, Matrix'i bir arada tutan ana yapıyı kırıp insanları bu sanal ortamdan kurtarmaya çalışacaklardır.


Fragman



13 Piyanist / The Pianist imdb 8,5
Varşova Radyosu’nda çalışan başarılı piyanist Wladyslaw Szpilman, Alman işgaliyle birlikte diğer Yahudiler gibi toplama kampına gönderilmek üzere tutsak edilir. Ancak ailesiyle birlikte trene bindirilmek üzereyken onu tanıyan bir görevli tarafından kurtarılır. Artık tek başına kalan Szpilman, yaşamını sürekli kaçarak ve yıkıntılarda saklanarak sürdürür.


Fragman

 

15 Baba / The Godfather imdb 9,2
Corleone ailesi Sicilya'dan Amerika'ya göç eder. Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya başlarlar ve bunda da başarılı olurlar. Kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulan Corleone ailesi, son derece katı örf ve aile yaşantısının yanında, önlerine çıkanları da acımasızca yok etmeye başlar. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelirler.


Fragman



16 Akıl Oyunları / A Beautiful Mind imdb 8,1
John Nash, çok zeki, yakışıklı ve Princeton’un matematik bölümünün en parlak yıldızıdır. Ancak bir süre sonra hayal dünyasına sürüklenir ve psikolojik problemler baş gösterir. Kendi isteği dışında tedaviye alınır. Davranışları giderek tutarsız bir hal alır ve karısı onu çaresizlikten terk eder. Gidecek hiçbir yeri yoktur, sokaklarda amaçsızca dolaşır. Çocukların alay ettiği bu adama karısı Alicia ve matematik topluluğu göz kulak olmaya çalışır.


Fragman



17 Prestij / The Prestige imdb 8,5
Rupert Angier ve Alfred Borden, Viktorya döneminin şaşalı atmosferinde sahne sihirbazlığı yapmaktadırlar. Sihirbazların en parlak dönemleri olan bu yıllarda, yeteneklerini en üst seviyede sergileyerek başarı yolunda hızlı ilerlemek isteyen bu iki rakip, ilk zamanlarda keyifli bir rekabetin içerisindedirler. Farklı özelliklere sahip olsalar da öne çıkan yönlerini ortaya başarı ile koyabilmektedirler. Ama rekabet duygusunun gittikçe sivrileşen ucu, zamanla birbirlerine döner ve artık basit iki rakipten ziyade ölümcül bir düşmana dönüşürler.


Fragman





18 Titanik / Titanic imdb 7,7
Lüks gemi Titanik soğuk Kuzey Atlantik'de bir buzdağına çarpınca, Jack ve Rose'un tutkulu aşkı heyecanlı bir yaşam savaşına dönüşüyor. Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. Titanic adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu Düşler Gemisi’nin yolcuları arasında Avrupa`da bir kaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan Jack adlı genç bir ressam, nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır.


Fragman



19 Yeşil Yol / The Green Mile imdb 8,5
Oldukça iri yarı bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası başgardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişir.


Fragman



20 21 imdb 6,8

M.I.T'de okuyan Ben Campbell, okul taksidini ödeyebilmek için paraya ihtiyaç duyar ve bunun yolunu da kumarda bulur. Altı arkadaşı ile birlikte kart sayma işinde uzmanlaşan Ben, Vegas yolunu tutar. Bu altı öğrenci için herşey güzel başlayacaktır, ancak bir sonraki adımları onlar için oldukça tehlikelidir.

Fragman




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.