Öğrenci Kariyeri Banner

Muğla'da Öğrenci Olmanın Avantajları

Muğla'da Öğrenci Olmanın Avantajları
Muğla muhteşem manzaralarıyla, havasıyla, etrafını saran o tarif edilemeyen aurasıyla adeta büyüleyen bir şehir. Muğla'da öğrenci olmanın avantajları saymakla bitmez. Muazzam manzarasının yanında daha birçok güzelliği barındırır içinde. Bu yazımda sizlere Muğla'da öğrenci olmanın avantajlarından bahsedeceğim. Bazen anlatmak yeterli gelmeyecek fotoğraflarla canlandıracağım. Keyifle okumanız dileğiyle...

 

Muğla'da  neredeyse adım attığınız her sokakta bir kafe görebilirsiniz. Okuldan çıkıp ya da akşam toplanıp gırgırın dibine vurabileceğiniz bir sürü mekan var.

100571677_BWjlkrSqhRb2m94WA1DUfV_rDftsRBbEz4u5vyEhdeU

Derslerden sıkıldınız ve içinde bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak mı istediniz? 30 dakika gibi kısa bir yolculukla Akyaka'ya gidebilir biraz olsun dinlenebilirsiniz. Muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik bunun için yaz ayları olması gerekmiyor. Bu fotoğrafın Ekim ayında çekildiği düşünülürse hava muazzam güzel.  :)

IMG_1325_1024x768

Huzuru tanımlamanın birçok yolu var. Hayatın yaşamaya değer olduğunu hissedin. Sahile geçin ve şu manzaraya karşı çayınızdan bir yudum daha alın. Zamanın ne kadar çabuk geçtiğini asla anlamayacaksınız. Hep ders hep ders nereye kadar.  :)

IMG_1402_1024x768

Akyaka'da yapılabilecek birçok şey bulunabilir. Belki de bir olta alırsınız ya da orada kiralayarak balık tutabilir, çadırınızı da alıp kamp yapabilirsiniz. Neler yapabileceğiniz tamamen size kalmış.

132c9a77-ee17-4d65-ad49-6625f6291d21

Acıktınız mı? Dert etmeyin, bu manzarayı hiç bozmadan güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Yemek yemek için sahil kenarında birçok yer var üstelik bunlar çok pahalı da değiller. Tam öğrenci dostu yerler.  :)

 

IMG_1327_1024x768

Bu güzel manzaraya biraz da uzaktan bakmak isteyebilirsiniz. Her karesi ayrı güzel.

IMG_1369_1024x768

Sadece Akyaka'da mı bu avantaj? Tabii ki hayır. Otostop çekerek ya da otobüsleri kullanarak 2 saatlik bir yolculukla Bodrum'a gidebilirsiniz. Bodrum'da görebileceğiniz bir sürü yer var sadece çiçek kokusu sarmış dar sokaklarında dolaşmak bile isteyebilirsiniz.

1

Bodrum 'da gezip görebileceğiniz bir sürü yer var. Size tavsiyem müze kartınız  varsa yanınıza almanız. Bodrumun tarihi güzelliklerini keşfetmeniz ve diğer müzeleri gezebilmeniz için büyük bir avantaj. Halikarnas Mozalesi, Bodrum Kalesi (Su altı Arkeoloji Müzesi) ve Zeki Müren Sanat Müzesini mutlaka görmelisiniz.
IMG_2195

 

Halikarnas Mozalesini görmeden gitmek olmaz. Yunan ve Mısır mimarisinin muhteşem birlikteliğiyle yapılmış olan Halikarnas Mozalesi Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos'da yaptırılmış.

halikarnas-mozolesi-nerededir

Bodruma gelip de Bodrum Kalesine uğramadan gitmek büyük bir hata. Günde sadece 7 saat kadar açık olduğu için son dakikaya bırakmayıp erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederim. Bodrum Kalesi artık Bodrum 'un simgesi haline gelmiş nereye baksanız ona ait bir iz görebilirsiniz.

bodrum-kalesi

Kalenin içindeki yüksek bir noktaya gittiğinizde tüm Bodrumu ayaklarınızın altına görebilir ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Dersler, projeler, ödevler ve işler her zaman var. Kendinize küçük bir zaman ayırın. Hayatın yaşamaya değer olduğunu ve bu fırsatın bir kez elimize geçtiğinin farkına varın. Gezin, dolaşın, keşfedin. Hayatta keşfedilecek daha birçok şey var.

IMG_1486_1024x768

Özgün İçerik: Hasan Çil

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.