Öğrenci Kariyeri Banner

Mucit olduğunuzun kanıtı niteliğinde 10 İşaret

Mucit olduğunuzun kanıtı niteliğinde 10 İşaret


26993276-368-k572075

Günümüz dünyasında sürekli olarak hayatlarımızı değiştirecek bir ürün ya da platform icadından bahsedildiğini duyuyoruz ve çoğu zaman bunlar doğasında o kadar basit şeyler oluyor ki icadın bu olduğuna inanmakta zorluk çekiyoruz. Hayatımızda bize kolaylık sağlayacak çoğu şey hakkında bir çok yaratıcılığa sahibiz. Peki Mucitleri sıradan insanlardan ayıran şey gerçekten nedir? Kendilerine has dünya görüşleri içgüdülerinin peşinden gidip harika şeyler başarmalarına yardım ediyor. Bakalım sizin içinizde de bir mucit yatıyor mu?

[ad name="Google Adsense"]

1-Meraklı mısınız?

170_63_680_252_1024-Merakli-Bebek

Meraklı olduğunuzu nasıl anlarsınız? Her şeyi inceleyip, neyin ne olduğunu bulmak konusunda kararlısınızdır ve bulursunuz. Meraktan ötürü ilgilendiğiniz birçok konu vardır ve bu konularda çok soru sorarsınız. Albert Einstein oldukça alçak gönüllü davranarak “Benim belli bir yeteneğim yok sadece bu konulara meraklıyım,” demişti.

2-Statükoya meydan okursunuz.

highres_2403461

Statüko; mevcut durum demektir. Ve siz bazı şeyleri geliştirmek için, yapılması gerekenin gelişim yönünde bir ilerleme kaydetmek  olduğunu biliyorsunuzdur. Diğer bir deyişle, problemlere çözümler üreten birisinizdir.

3-Başarısızlıktan korkmuyorsunuz.

CaRlWIjW0AEDynU

İşi halletmek için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırsınızdır ve başarısızlıkları da sürecin bir parçası olarak görebilme özgürlüğüne sahipsinizdir. Zorlukları sizi daha fazla çalışmaya teşvik eden şeyler olarak bakıyorsunuz ve başarısız olabilme özgürlüğünüz sayesinde, eninde sonunda sizi başarıya ulaştıracak bilgileri elde edebiliyorsunuz. Thomas Edison’un ünlü sözündeki gibi “Başarısız olmadım. Sadece bu konuda işime yaramayan 10.000 farklı yol keşfettim.”

4-İnatçısınız.

29fd50fd-8027-49e2-ae38-63117679180c

Başarılı icatlar bir gecede ortaya çıkmadığı gibi başarısız olanlar da aynı şekilde bir gecede ortaya çıkmaz! İcat etme sürecinin bir hız koşusu değil, aksine bir maraton olduğunun farkındasınızdır. Bir konuda kendinizi adadığınız zaman, kararlılığınız ve inatçılığınız yoldan sapmamanızı sağlar.

5-Tutkulusunuz.

21112014_secim

İster günlük yaşam konusunda olsun ister gelecekteki icatlarınız, sizin yakıtınız tutkudur. Sürekli daha ileri gitmenizi ve başarıya aç olmanızı sağlayan şey budur. Sürekli coşkulu olduğunuz için hayata her zaman pozitif bakarsınız ve her an elinizdeki işe odaklanırsınız.

6-Pozitifsiniz!

10-Things-Positive-People-Dont-Do

Pozitif olmak herkes için sahip olunabilecek önemli bir özelliktir fakat bir mucit için özellikle önemlidir. Pozitif bir dünya görüşü etrafınızda pozitif olayların olmasına neden olur ve kişilerin negatif şeylere takılıp kalmadan büyük resimleri daha rahat görebilecekleri geniş bir bakış açısına sahip olmalarını sağlar.

7-Girişkensiniz.

start-up4

Mucitler harekete geçen hayalperestlerdir. Araştırma yaparlar, akıl hocaları bulurlar ve fikirlerini elle tutulur bir ürüne ya da fikre çevirene kadar ne gerekiyorsa yaparlar. Girişken olmak, fikirlerinizin gerçeğe dönüşebilmesi ve dünyada var olarak diğer insanlarında onu görebilmesi için tek şansınızdır.

8-Hayal gücünüz kuvvetlidir.

magnaldo02_1256893989

Hayal gücü sınırsızdır ve kendiliğinden ortaya çıkar. Günlük hayatınızda her konuda sınırların ötesinde düşünürsünüz ve bunun sonucunda bazen icatlar ortaya çıkar! Yaratıcılığı sadece bir sonraki devrim yaratacak icadı bulmak olarak görmez onu gerçekten seversiniz ve ondan zevk alırsınız.

9-Kendinize güveniniz tam.

öz-güven

Başarı yolundaki potansiyelinizin farkındasınızdır ve bundan dolayı yetenekleriniz konusunda gerçekçi davranırsınız. Kendinize olan güveniniz, kendiniz ya da icadınız hakkında endişe etmek yerine tüm enerjinizi icadınıza vermenizi sağlar.

10-Dürüstsünüz.

Doğruluk ve dürüstlük 3

Bu elbette korumanız gereken en önemli özelliğinizdir. Eğer ürününüz konusunda dürüst davranmazsanız, o pazarda asla başarılı olamazsınız. Sadece başkalarına karşı değil, kendinize karşı da dürüstsünüz. Gerçekçi beklentilerinizin olması başarı şansınızı artırıyor. Dürüstlüğünüz, insanların size ve ürettiğiniz şeylere güvenmesini sağlıyor.

Eğer bu özellikleri taşıyorsanız zaten yeteneklerinizin farkındasınız demektir.Çünkü mucit özellikleri taşıyan insanlar zaten en ufak şeyden farklı şeyler yaratabilen insanlardır.Bunlara en büyük örneğimiz annelerimizdir.Bizim kullanmadığımız en ufak şeyleri evin içinde bir obje olarak bulabilirsiniz. :)

[ad name="HTML"]

KAYNAK

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.