Öğrenci Kariyeri Banner

MTA Deprem Hakkında Rapor Yayınladı!

MTA Deprem Hakkında Rapor Yayınladı!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlere ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınladı. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerden sonra Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin bir rapor paylaştı. Raporda fay kırıkları nedeniyle toprakta oluşan kayma ve yer değişiklikleri  fotoğraflarla yayınlandı.

4.5 Metreye Kadar Kayma Görüldü!

MTA internet sitesinde yayınlanan raporda sahada çalışan uzman ekiplerin araştırmaları çerçevesinde deprem bölgesindeki bazı lokasyonlarda 2.5 metreye kadar yer değiştirme saptandı.

Depremden en çok etkilenen bölgelereden biri olan Hatay Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde çalışmalar gerçekleştiren araştırmacılar, bölgede olan zeytin ağaçlarının 3.30 metre yer değiştirdiğini belirledi. Ayrıca Hassa ilçe merkezindeki Hürriyet Caddesinde de fay kırığı nedeniyle 3.10 metrelik yer değişimi yaşandığı tespit edildi.

Depremin yıkıma yol açtığı bir diğer il olan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ise yol ve su kanalında 3.70 metre, bir taş duvarda ise 4.5 metre kayma görüldü. Tarlalarda ise 1.5 metre ile 1.9 metre arasında kaymalar olduğu ifade ediliyor.

Türkoğlu Pazarcık segmentinde zeminde kaymaların yanı sıra kum volkanları şeklinde gelişmiş sıvılaşma yapılarının tespit edilmesi de raporda öne çıkan veriler arasında bulunuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.