Öğrenci Kariyeri Banner

MS Word Nedir? Ne İşe Yarar?

MS Word Nedir? Ne İşe Yarar?

Ms Word, 1983 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde merkezi bulunan Microsoft firması tarafından geliştirilmiş bir kelime-işlem programıdır. Bill Gates'in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından Windows ve Macintosh işletim sistemlerinde çalışmaktadır.

Word programı ile bilgisayarda yazı konusunda pek çok işlem yapılabilir. Örneğin, yazı yazılır, yazıların sayfa ayarları düzenlenir, yazılara resim, şekil, tablo, desen gibi nesneler eklenebilir. Peki, Ms Word nedir? Ms Word ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Şimdi sizler için Ms Word hakkındaki tüm bu sorulara cevap vereceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

Ms Word Ne İçin Kullanılır?

Ms Word nedir, sorusunun cevabını Ms Word ‘un kullanıldığı alanları vererek cevaplayabiliriz. Ms Word genellikle belge, rapor, mektup, ödev gibi kağıtları oluşturmak için kullanılan bir programdır. Özellikle öğrencilik hayatında ve iş hayatında Ms Word sık sık kullanılan bir program olarak karşımıza çıkmaktadır. Ms Word, metin düzenleyicilerden farklı görevleri de yerine getirir. Yazım denetimi, dilbilgisi denetimi, metin ve yazı tipi biçimlendirme görevleri de mevcuttur. Word ile aşağıda sıraladığımız pek çok işi yapabilirsiniz. Word ile yapılabilecek işlemler:

  • Cv, ödev ya da davetiye gibi birbirinden farklı belgeler tasarlayabilirsiniz.
  • Word çeviri özelliğine sahiptir.  Bu özelliği ile belgeleri istediğiniz dile çevirebilirsiniz.
  • Word’de hazır içerikler de bulunur. Hazır halde bulunan içerikler ile kapak sayfaları veya ihtiyacınız olan dikkat çekici sayfalar oluşturulabilirsiniz.
  • Word’e kaydedilen bir belgeyi tekrar bulmanız çok kolaydır. Daha önceden kaydettiğiniz bir belge üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.
  • Farklı bir programda kullanılmak üzere dosyanızı farklı doküman şeklinde kaydedilebilirsiniz. Yine farklı programlarda hazırlanan dokümanları Word de kullanmak üzere dönüştürülebilirsiniz.
  • Yazıları dilediğiniz şekilde yazarak sütunlar halinde düzenleyebilirsiniz.
  • Ödevler, sunumlar için gerekli olan grafikleri çizilebilirsiniz.
  • Yazılarınıza resim, özel karakter, şekil vb. gibi nesneler ekleyebilirsiniz.
  • Yazıcıdan çıktı alabilirsiniz ve çıktı almadan önce istediğiniz şekilde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Belgelerinizin profesyonel bir görünümde olması için üst bilgi, alt bilgi, kapak sayfası ve metin kutusu tasarımları eklemeniz de mümkündür.
  • Yine aynı şekilde belgelerinize tema veya başlık stilleri ekleyebilir böylece tasarımınızı zenginleştirebilirsiniz.

Ms Word Özellikleri Nelerdir?

Ms Word son derece kullanışlı bir kelime işlem programı olarak diğer kelime-işlem programlarının çok ötesinde başarıya ulaşmış bir programdır. Ms Word pek çok gelişmiş özelliğe sahip bir program olup kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Dilbilgisi denetimi, noktalama işaretleri denetimi, yazım denetimi, metin ve yazı tipi biçimlendirme, HTML desteği, görüntü desteği ve daha fazlasını içeren birçok özelliğe sahiptir. Yazı denetimi yazdıklarınızı kontrol etmenizi ve hatalı sözcükleri hemen düzeltmenizi sağlayan kullanışlı bir özelliktir. Word ile yazılanları istediğiniz boyutta, renkte görebilirsiniz. Ayrıca Word’e yazdıklarınızı başka şablon veya yazı karakterine çevirmeniz de mümkündür.

İlginizi çekebilir: Aklınızın Bir Köşesine Not Edin: Microsoft Word Klavye Kısayolları

Ms Word Nasıl Kullanılır?

Ms Word nedir, bilgisayar üzerinde yazı yazma ve biçimlendirme amacı ile kullanılan bir programdır. Windows cihazlarda kullanılan Word için herhangi bir Office ürünün görüntüleyicisini ücretsiz olarak indirmek mümkündür ancak belge oluşturma, belgeleri düzenleme gibi işlemler için ürünü satın almanız gerekir.

Eğer üniversite öğrencisiyseniz Word belgesindeki yapmak istediğiniz tüm işlemleri ücretsiz şekilde yapabilirsiniz. Fakat öğrenci değilseniz bu programları kullanmak ve indirmek için ücret ödemeniz gerekebilir.

Bu yazımızda Ms Word hakkında detaylı açıklamalarda bulunduk. Ms Word nedir, sorusu başta olmak üzere Ms Word nasıl kullanılır, ms Word özellikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.