Öğrenci Kariyeri Banner

Motivasyon İlla Ki! 

Motivasyon İlla Ki! 
ök

Zamanımızda herkes yorgun, herkes mutsuz, herkes karamsar. Hep bir mutluluk arama peşindeyiz. Mutluluk içimizde oysaki çok da uzak değil. Bunun bilincinde olmalıyız her şeyden önce. Bazılarımızın derdi sınavları, bazılarımızın aile problemleri, bazılarımızın iş hayatı stresi diye saymaya başlarsak sanırım bitmek bilmez. Herkesin sorunları olduğu konusunda hemfikiriz; fakat bazılarımız her şeye rağmen gülmeyi başarırken, bir şeyler için çabalayıp güçlü kalabilirken neden bazılarımız gözyaşları içinde geçiriyor günlerini? Bir şeylerin bizi üzmesine izin veriyorsak, mutlu olmayı da biz başarmalıyız. Mutluluğu hepimiz hak ediyoruz elbet. Peki neden sihirli bir değneğin bize dokunup her şeyi düzeltmesini bekliyoruz ki? Elbette istemek gerek, mutlu olmayı istemek... Bir sürü işimiz gücümüz var, koşuşturmaca bir hayat yaşıyoruz şehir merkezlerinde. Bu hareketli hayatı huzurlu geçirmek varken, neden suratımız asık, sinirli, gergin geçirelim ki ? Bu yaşantımıza ufak hareketler katarak günlerimizin seyrini değiştirebiliriz. Nasıl mı?

 

  • Spor Salonuna Yazılabilirsiniz.


avrupa-yakasi-spor-salonlari

 

 

Aylık paketler gayet uygun fiyatlarla sunuluyor. Spor yaparak vücudunuzu harekete geçirebilirsiniz. Sağlığınız içinde doğru beslenirseniz sizler için  faydalı olacaktır.

 

 

 

  • Dans Kursuna Gidebilirsiniz. 


hiphop1

Latin danslarıyla zarif adımlar atabilir veya hip-hop gibi canlı danslarla coşkunun tadına varabilirsiniz! Herkes dans edebilir. Unutmayın dans etmeyi bilmiyor olmak edemeyeceğiniz anlamına gelmez :)

 

 

  • İstanbul'da Yaşayanlar İçin İsmek! 


 

istanbul-ismek

 

 

İsmek kurslarına kayıt olabilirsiniz. İstanbul'da yaşayanlar için ideal kurslardan birisi. Ayrıca yönetici asistanlığından cilt bakımına kadar birçok branşta hizmet veren İsmek, toplamda 540 branşa sahip. Sizinde mutlaka dikkatinizi çeken bir bölüm vardır. Denemekte yarar var.

 

 

 

 

  • Yeni Kitaplar, Yeni Filmler book-to-film


 

İlgi alanınıza giren filmleri ve kitapları takip edin.  İzlemek, okumak hayal dünyamızı geliştirir ve üretkenliğimizi güçlendirir. Şahsen yapmayı en çok sevdiğim şeylerden birisi D&R'ye tek başıma gidip bir sürü kitabın önsözünü, arka kapak yazılarını okumaktır. Kitap kokusu zihin açar arkadaşlar! :)

 

 

  • Tiyatroya Gidin! 


gulen-ve-aglayan-maske-aynasi_500

 

 

Türk halkı olarak alışkanlık haline gelmemiş olsa da tiyatroya gitmek iyi bir değişiklik olur. En azından ayda bir kere zaman ayırıp gideceğiniz tiyatro ruh halinize iyi gelir. Hayatı bir de sahnede izlemek, kesinlikle muhteşem!

 

 

 

Gönüllü Çalışmalara Katılın! 

481691

Boş zamanlarınızı kaliteli bir şekilde geçirmek için en yararlı şey bence gönüllü çalışmak. Bu çalışmalar sayesinde farklı ortamlarda farklı kişilerle tanışarak yeni arkadaşlıkla edinebilirsiniz. Herhangi bir kulüpte çalışabilirsiniz,  Lösev'de veya Greenpeace gibi kuruluşlarda çalışabilirsiniz. Başkalarına fayda sağlayacağınız, yardımcı olacağınız gibi bu duygu da sizi tatmin ederek motive olmanızı sağlayacaktır.

 

 

Yukarıda birkaç aktiviteden bahsettik. Tüm bunların dışında nice yapılacak şeyler var elbet. Biraz kendinize zaman ayırın ve göreceksiniz ki günlük rutin işlerinizin arasına ekleyeceğiniz birkaç şey hayat temponuza iyi gelecek. Kafanızı dağıtarak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Yapmanız gereken işleri de istekle yapmaya başlayacaksınız. Her şey daha basit ve iyi olacak. Sadece istek ve kararlılıkla...

Motivasyon illa ki!

Özel İçerik: Betül Koşaksız

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.