Öğrenci Kariyeri Banner

MIT'den Devrim Gibi İcat: İçsesi Kelimelere Döken Kulaklık

MIT'den Devrim Gibi İcat: İçsesi Kelimelere Döken Kulaklık
Belki de çağımızın en önemli icatlarından biri olma özelliğini taşımakta olan kulaklıklar, insanlık tarihinin vazgeçilmez bir aksesuarı olarak her evde yer almaktadır. İlk olarak Amerikan donanmasında kullanılmaya başlanmış, zamanla  geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Şuan hepimizin kullandığı klasik kulaklıkların dışında farklı özelliklere sahip olan bir çok kulaklıklar bulunmaktadır. Peki sizin dış seslerden uzak istediğiniz sesi dinlemek dışında bir kulaklıktan beklentiniz ne olabilir?

reduce background noıse

Mesela kalabalık bir ortamda yada bir konserdesiniz ve yanınızdaki arkadaşınıza söylemeniz gereken bir şey var. Onunla nasıl iletişim kurarsınız? Ona sesiniz çıktığı kadar bağırıp söylemek istediğiniz şeyi duymasını sağlayabilirsiniz yada kulaklığınızı takıp konser sesini kısarak rahatça arkadaşınızla iletişim kurabilirsiniz. Avustralya’da bulunan Curtin Üniversitesi araştırmacıları gereksiz seslerden kendilerini korumak istemiş olacaklar ki arttırılmış duyma teknolojisini kullanarak IQbuds adını verdikleri kablosuz kulaklık geliştirmişler.

 

ıqbuds

Bu kulaklıklar Bluetooth aracılığıyla telefonunuza bağlanıyor ve kontrol paneli olarak bir uygulama kullanılıyor. Mobil cihaza bağlanması dolayısıyla, kulaklıkların tüm diğer Bluetooth aygıtlar gibi zil ve ıslık sesleri var. Ortam sesini kısabilmek gibi büyülü bir güçlerinin olması dışında, IQbuds kulaklıkları tüm diğer standart kulaklıkların işlevlerini de yerine getirebiliyor. Gizemli yeteneklerinin ardında yatan teknoloji ise bir mikrofon aracılığıyla sesi alıp, istenmeyen sesi karşıt dalga üreterek iptal edebilmelerinden ileri geliyor.

ABD’de bulunan ve dünyanın en büyük araştırma enstitülerinden birisi olan MIT, bunun üzerine biraz daha show yaparak içsesleri yazıya döken bir kulaklık geliştirdi.

alterego

Dünyanın önde gelen teknoloji enstitülerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology, devrim gibi bir buluş geliştirdi. Dünyanın en büyük araştırma enstitülerinden birisi olan MIT, yoğun çalışmalar sayesinde geliştirilen yeni kulaklığı AlterEgo’yu hayatımıza kazandırdı.

Kulaklığın görevi ise yalnız ses vermek veya müzik dinletmek değil: Beynimizdeki sinyalleri algılayarak aklımızı okumak, düşündüğümüz kelimeleri seslendirmek...



AlterEgo


İçsesleri Seslendiriyor




AlterEgo ismindeki bu kulaklık, insanın başına ve çenesine doğru uzantılarıyla sıradan bir kulaklıktan çok farklı işlevi olan bir cihaz gibi duruyor. Kulaklık üzerinizdeyken yapmanız gereken tek şey düşünmek. Onunla konuşmanıza bile gerek duymadan kuracağınız bu iletişimde AlterEgo içsesleri kelimeye döküyor.

maxresdefault

Örneğin bir marketteyken alacağınız ürünün fiyatını düşünürseniz, bu sinyaller kulaklık tarafından okunup sesli olarak  aktarılmış oluyor.

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.