Öğrenci Kariyeri Banner

MIT, Yeni Yapay Zeka Programlama Dili Geliştirdi

MIT, Yeni Yapay Zeka Programlama Dili Geliştirdi
MIT’den bir grup araştırmacı, geçen hafta Programlama Dili Tasarımı ve Uygulaması konferansında (Programming Language Design and Implementation conference) sunulan bir bildiride, “Gen” adlı yeni bir olasılıksal programlama sistemi tanımladılar. Denklemlerle uğraşmak zorunda kalmadan veya manuel olarak yüksek performanslı kod yazmadan kullanıcılar AI tekniklerinin uygulandığı birden fazla alandan model ve algoritmalar yazıyor. Gen’in farkı bu noktada devreye giriyor ve uzmanlara karmaşık modeller ve çıkarım algoritmaları yazmalarını sağlıyor.

 

Araştırmacılara göre Gen’i özel kılan nokta ise yapay zekâ programlama dünyasına yeni adım atmış programcıların bile yeni programlama dilini rahatlıkla kullanabilecek olmaları.

Uzman programcılar için de yeni özellikler getiren Gen, daha önceleri çok karmaşık olan komplike model ve çıkarım algoritmaları için kod yazım sürecini kolaylaştırıyor.

Gen sayesinde grafik işleme, derin öğrenme ve olasılık simülasyonlarının çok daha az kod yazarak işleme sokulabilecek ve bu da programcılara inanılmaz zaman tasarrufu sağlayacak.

 

Gen projesinde yer alan doktora öğrencisi Marco Cusumano-Towner programlama dile kapsamında yaptığı açıklamada, “Proje için bizi motive eden unsurlardan biri de yapay zekâ işlemlerinin otomatik olarak yapılması sürecini tabana yayma isteğiydi. Böylece bilgisayar bilimi ve matematik konularında uzman olmayan insanların da bu alanda söz sahibi olmasını sağlayabilecektik.” ifadelerini kullanmış.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.