Öğrenci Kariyeri Banner

Milli Sporcularımız PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatlarına Hazır

Milli Sporcularımız PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatlarına Hazır
İlk olarak 1924 yılında Fransa’nın Chamonix ilçesinde düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları, son olarak 2014 yılında Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşmiş olup, bu yıl 9 - 25 Şubat 2018 tarihleri arasında Güney Kore'nin PyeongChang, Gangneung, Jeongseon bölgelerinde düzenlenecek. Sapporo 1972 Kış Olimpiyat Oyunları ve Nagano 1998 Kış Olimpiyat Oyunları’nın ardından Uzak Doğu'da düzenlenecek üçüncü kış Olimpiyatı olacak. Yaklaşık 100 ülkeden 5 bine yakın sporcu ve teknik ekibin katılması beklenen Oyunlarda 7 dalda 15 kış sporu yer alacak. 2018’de Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni dallarında müsabakalar düzenlenecek. Ülkemizin Kayakla Atlama spor dalında olimpiyat tarihinde ilk kez temsil edileceği PyeongChang 2018'de, 4 spor dalında toplam 8 Türk sporcu mücadele edecek. 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na Türkiye adına katılacak milli sporcuların isimleri ise belli oldu.

maxresdefault

Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS) bugün duyurduğu isimler ile birlikte netleşen Türkiye’nin olimpiyat kadrosu; Alp Disiplini’nde 2, Kayaklı Koşu’da 3, Artistik Buz Pateni’nde 2 ve Kayakla Atlama’da 1 olmak üzere toplam 8 sporcudan oluşuyor.

PyeongChang 2018’de milli formayı Kayaklı Koşu’da Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek ve Ayşenur Duman, Alp Disiplini’nde Serdar Deniz ve Özlem Çarıkçıoğlu, Kayakla Atlama’da Fatih Arda İpçioğlu ve PyeongChang 2018’e katılma hakkını daha önce 2017 Dünya Şampiyonası’nda aldıkları sonuç ile garantileyen Artistik Buz Pateni Buz Dansı çifti Alper Uçar ve Alisa Agafonova temsil edecek.

maxresdefault (1)

Yaklaşık 5 bin sporcunun katılımının beklendiği PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda müsabakalar Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kuzey Kombine, Luge, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni sporlarında yapılacak.

1_PRsZHE8SnPgxo-QsduqIwg

Detaylı bilgiler için, Milli Olimpiyatlar Komitesi'nin "tmok_olimpiyat" adlı instagram hesabını takip edebilirsiniz.

 

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.