Öğrenci Kariyeri Banner

Messi 8. Kez 'Ballon d'Or Ödülü'nün Sahibi Oldu!

Messi 8. Kez 'Ballon d'Or Ödülü'nün Sahibi Oldu!

Dünya'nın ''En İyi Erkek Futbolcu'' ödülü olan Ballon d'Or ödülünü bu yıl Inter Miami'nin Arjantinli oyuncusu Lionel Messi aldı. Messi, daha önce 8 kez yılın ''En İyi Erkek Fuybolcu''su seçilmişti. 

1956'dan beri France Footbal dergisi tarafından verilen ödül, Paris'te Chatelet Tiyatrosu'nda sahibiyle buluştu. Törenin sunuculuğunu eski Galatasaray'lı futbolcu Didier Drogba ve Sandy Heribert üstlendi.

Yılın ''En İyi Kadın Futbolcu'' ödülü ise İspanya Milli Takımı ve Barcelona'nın gözde oyuncusu Aitana Bonmati'ye verildi. 

Yılın Forveti ''Haaland'' Seçildi. 


Manchester City'de ki başarısıyla yılın ''En İyi Forvet Oyuncusu''  Gerd Müller ödülüne layık görülen isim ise Norveçli Erling Haaland oldu. Henüz 23 yaşında olan yıldız oyuncu tüm kulvarlarda oynadığı 53 maçta 52 gol attı.

''Yılın Kulübü'' ödülü erkek takımlarında Manchester City'ye. Kadın takımlarında ise geçtiğimiz sezonda İspanya Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin kazananı olan Barcelona'ya verildi. 

Sezonun en geç oyuncuları ''En İyi 21 Yaş Altı'' oyuncularına verilen Kopa Kupası yükselişte olan Real Madrid'in genç yıldızı Jude Bellingham, yılın ''En İyi Kaleci''si ödülü olan Lev Yaşin ödülüne ise Aston Villa'nın Arjantili oyuncusu Emiliano Martinez layık görüldü. 

Geçtiğimiz sezonda ''Altın Top'' ödülünü Karim Benzema kazanmıştı.

 

Kaynak

 


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.