Öğrenci Kariyeri Banner

Meslek Hayatına Bir Adım Önde Başlamanızı Sağlayacak 7 Tüyo

Meslek Hayatına Bir Adım Önde Başlamanızı Sağlayacak 7 Tüyo

Kariyer hayatına adım attığımız andan itibaren başarılı olmak için ne yapılması gerektiği üzerine sık sık düşünür, özellikle bu sürecin başlangıcında ''Acaba başarılı olabilecek miyim?'' endişesi duyarız. Yoğun rekabetin yaşandığı iş hayatında başarıyı getirecek ve farklılaşmayı sağlayacak çeşitli adımlar atmak, denenmiş ve başarılı oldukları görülmüş bazı yöntemler ile mümkündür. Bu yazımızda çıktığınız kariyer yolculuğu sırasında size ışık tutacak tavsiyeleri derledik.

1.Mesleğiniz İle İlgili Gelişmelere Açık Olun

Meslek hayatınızda kısıtlı bilgiler ile yetinmeyip ufkunuzu sürekli açık tutmanızda fayda vardır. Alanınız ile ilgili güncel haberleri ve dergileri takip edebilir, internet üzerinden sizi geliştirecek sayfaları takip altına alabilirsiniz. Unutmayın ki öğrenmenin sınırı yoktur.

2.Deneyimlerinizi Kullanın

İş hayatında eğitimle kazanılması mümkün olmayan yegane unsur; geçen yıllar içinde tek bir sektör ya da birçok farklı sektörde, sadece belirli bir pozisyonda yahut farklı pozisyonlarda çalışma sonucu elde edilen deneyimdir.Geçmişte elde ettiğiniz deneyimleri iş hayatınızda ilerlemek için kullanmak başarı yolunda size önemli bir avantaj sağlayabilir. 

3.Esnek Olmaya Çalışın

İş hayatınızda plansız durumlar ve ani gelişen olaylar ile karşılaşmanız mümkündür. Bu gibi durumlarda kolay adaptasyon göstermek ve olaylara esnek bakabilmek iş verimliliğinizi yükseltmenize yardım eder.

4.Hatalarınızı Göz Önünde Bulundurun

Kariyer hayatınız boyunca başarılarınız kadar hatalarınız da olacaktır.Ancak hata ve yanlış yapmadan herhangi bir şeyin doğrusunu öğrenmek mümkün değildir. Önemli olan bu hataların neden kaynaklandığını bularak bir kez daha tekrarlamamaktır. Böylece iş hayatınızda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

5.Diksiyonunuza Dikkat Edin

Etkili bir konuşma ile yöneticilerinizi ikna etmeniz kolaylaşır. Konuşurken kullandığınız kelimelerin doğru anlamları taşıdığına önem göstermelisiniz. Bu durum iş hayatınızda daha verimli olmanıza olanak tanıyacaktır.

6.Yaratıcı Davranışlar Sergileyin

İş hayatında yaratıcı olmak ve yaratıcı davranışlar sergilemek size farklılık katar ve kariyerinizde başarılı olmanıza yardım eder. Burada asıl önemli olan yaratıcı olduğunuzu çevrenize göstermek, bir anlamda bunu iş hayatında satmaktır.

7.Sosyal Aktivitelere Önem Verin

İş hayatında başarılı olmanın kurallarından biri de sosyal aktivitelere zaman ayırmaktır. Sosyalleşebileceğiniz ortamlarda bulunmak iş verimliliğini ve iş hayatındaki başarı oranını üst noktalara taşır.


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.