Öğrenci Kariyeri Banner

MBA Nedir? Neden MBA Yapmalısın?

MBA Nedir? Neden MBA Yapmalısın?
Üniversitenin ilk yıllarından beri mutlaka duymuş olduğumuz MBA diye bir gerçek var. Günümüzde büyük şirketlerde yer bulabilmek için olmazsa olmaz olan MBA nedir? Neden yapılmalıdır? Hepsi yazımızda!

MBA Nedir?

ID:45114187

MBA, Master of Business Administration'ın  kısaltmasıdır. Türkçesi: "İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı"dır. Özel sektör ve kamuda çalışan bireylere yönetimsel vizyon vermeyi amaçlar. Başvurabilmek için birçok MBA programı minimum bir senelik iş tecrübesini zorunlu kılar. Yani, farklı alanlarda lisans eğitimi tamamlamış mezunların Yöneticilik Formasyonu kazanmalarını sağlayan yüksek lisans programıdır.

Peki, MBA bize ne kazandırır? Yapmamız için elle tutulur sebepler nelerdir?

1. Önemli Yönetimsel Becerilerinizi Geliştirin

2

MBA programları genel olarak 2 yıllık iş tecrübesi olan genç çalışanların ya da işini ve hedefini büyütmek isteyen profesyonellerin tercih ettiği bir yüksek lisans programıdır. MBA'lar ve buna bağlı uzmanlık alanları sizlere birçok şey katar ve şirketinizi öne çıkarır.

MBA sayesinde şunların nasıl yapılacağını öğrenirsiniz:

-Ürünlerinizin üretimi, tanıtımı ve satışı

-Bir şirketin finansını verimli ölçüde tutmak

-Şirketin olumlu imajını devam ettirmek

-Endüstri verilerini toplamak ve yorumlayabilmek

-Doğru kişileri işe almak ve motivasyonlu olarak çalışmalarını sağlamak

-Şirketin gelişebilmesini sağlayacak pozisyonların oluşturulması

MBA yapmak, sizleri konfor alanınızdan çıkmaya zorlar ve uluslararası iş alanlarındaki gündemlerle başa çıkarsınız. En yeni yönetim tekniklerini öğrenmek ve kendinizle sürekte yarışta olabilmeniz için MBA en doğru yol :)

2. Geniş Bir İş Network'ü Kazanın

networking-image

MBA öğrencisi olarak çok geniş bir iş ağına sahip olma şansınız olacaktır. İş yönetimi yetenekleriniz için çalışırken bir yandan da meslektaşlarınızla, alanınında uzman kişilerle tanışma şansı elde edecek ve iş hayatınızda bu networkler sayesinde büyük başarılar elde edebileceksiniz. Potansiyel işverenlerin olduğu bu programlarda, daha iyi bir iş şansını da elde edebilirsiniz.

Bağlantılarınız size iş hayatınız için yeni bir bakış açısı katarken bir yandan da iş hayatında şekillenen yeni konular hakkında da derinlemesine bilgiler öğrenme şansı elde edeceksiniz.

İngilizce eğitim veren popüler MBA okulları listesine ulaşmak için tıklayınız.

3. Yüksek Maaş Kim İstemez? 

103615-636245797914506756-16x9

MBA programlarından mezun olanların maaşları diğer alanlardaki yüksek lisans derecelerinden mezun olanlardan daha yüksek maaş almaktadırlar. Yani bir üniversite mezunu olarak alacağınızı düşündüğünüzün iki katı maaşı alacağınızı düşünebilirsiniz.

4. Kendi Şirketinizi Kurun

kendi-isin

Birçok öğrenci MBA programlarına yönlenmekte çünkü birçoğunun hayali girişimci olmak ve işlerini başarılı bir şekilde yürütmek. Bir fikirleri ve bir hayalleri var hepsinin. Eksik olan tek şey ise bunu gerçeğe dökebilmek. MBA programları bu konuda gerekli bilgileri edinmenizi sağlar ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğretir.

Birçok MBA mezunu kendi işlerini kurup büyük işlere imza atarken sen neyi bekliyorsun? Kendi işinin patronu olabilmek MBA kaçmaması gereken bir fırsat.

5. Daha İyi Bir Kariyer İçin Fırsatlara Açık Kapı Bırakın 

loan

Sahip oldukları donanımlar sayesinde, MBA programlarından mezun olanlar şirketlerin yönetim kurulunda başarılı pozisyonlarda bulunmaktadırlar. Mezunların %50'sinden fazlası kıdemli yönetici ya da yönetim kurulu müdürü olarak işlerine devam etmektedir. Bu tarz pozisyonlar her zaman daha yüksek maaş almanız demektir ve haliyle daha fazla sorumluluğu da peşinde getirir.

6. Yüksek Lisans Boyunca Yeni Bir Yer ve Kültürü Deneyimleyin

csm_DSC_3709_23909b8151

Eğer MBA yapmak için aklınızdan geçen yurtdışıysa eğer, işlerin nasıl yürütüleceği hakkında yeni bir bakış açısı kazanmakla kalmayıp aynı zamanda farklı bir ülkede yaşama deneyimiyle de kendinizi geliştiriyor olacaksınız. Ki bu da tam olarak, yeni neslin kesinlikle peşinden koşması gereken bir şey.

Hem kültürel hem de zihinsel ufkunuzu genişletecek bir olgu olan bu yol, iş ve kariyer olanaklarınızı da çoğaltacaktır. Gittiğiniz ülkelerde çalışmak isteyeceğiniz şirketler bulabilir, potansiyel işverenlerinizle toplantılar yapabilirsiniz. Bu yolun sonunda o ülkede kalabilir ve mezuniyetten sonra iş hayatınıza orada kendi işinizi kurarak sürdürebilirsiniz.

7. One-to-One MBA Etkinliği Sizi Bekliyor

Istanbul

MBA programları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyor, mail kuyruklarıyla uğraşmak yerine yetkililerle birebir görüşmek ve bizzat bu programlardaki hocalar ve danışmanlarla tanışmak istiyorsan kaçırmaman gereken bir etkinlik İstanbul'da seni bekliyor!

18 Kasım'da İstanbul Harbiye Intercontinental'da gerçekleşecek olan One-to-One MBA etkinliğinde yetkililer sana yol göstermek için orada olacak!

Etkinlik ücretsizdir. Buraya tıklayarak kayıt olabilir ve geleceğinizi şekillendirmek için ilk adımı atabilirsiniz. :)

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.