Öğrenci Kariyeri Banner

Martı'dan Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

Martı'dan Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, açılan dava yüzünden tedbiren "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulamasına ilişkin yasak getirdiğini açıkladı.

Elektrikli scooter kullanım uygulaması Martı, kısa sürede büyük başarı getirmişti. Türkiye’nin büyük bir bölümünde kullanılmaya başlayan Martı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile araç paylaşım konusunda da TAG (Tek Araçla Gidelim) hizmetini açıklamıştı.

İtiraz İçin Süre Tanımlandı!

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, Martı’ya yönelik olarak İstanbul 14. Asliye Mahkemesi’nde dava açmıştı. Mahkeme, açılan davada ‘Martı TAG‘ ve ‘Martı Motosiklet‘ uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirdiğini duyurdu. Yasak kararına itiraz için bir hafta süre tanımlandı.

Kısa sürede popüler hale gelen uygulama, taksicilerden ise büyük oranda tepki toplamıştı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) başkanı Eyüp Aksu, TAG platformunun ‘korsancılık’ olduğunu ifade etmişti.

Martı, TAG uygulamasının ‘hatır taşımacılığı’ olduğunu kaydederken, platformun ücretsiz olduğunu belirtiyor. Bazı ülkelerde çok yaygın olan araç paylaşımı, hava kirliliği, trafik sıkışıklığı ve park yeri ihtiyacının önemli oranda azaltılmasına katkıda bulunuyor. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.