Öğrenci Kariyeri Banner

Lisede Bölüm Seçimini Nasıl Yapmalıyız?

Lisede Bölüm Seçimini Nasıl Yapmalıyız?
9. ve 10.sınıflar bilir ki tüm liselerde bölüm seçimi vakti geçen aylarda başladı. Tercihini değiştirmek isteyenler de bir hayli fazla. Kafalar fazla karışık oluyor bu dönemde. ‘Ailemin dediği gibi sayısal seçip doktor mu olmalıyım yoksa hayallerimin peşinden koşup avukat mı?' Buna benzer sorularla karşılaşmayan çok nadir insan vardır.
Okuldaki rehber öğretmenlerimizin tavsiyesi genelde yapabildiğiniz şeyi seçin demek oluyor. Haklılar da. Tamam yapabilmeme göre bölüm seçtik diyelim, ya sonra? Evet, istediğimiz mesleği seçmek geliyor; ama ben bütün meslekleri bilmem gerektiği kadar biliyor muyum? Bu soru biraz düşündürücü; çünkü zaman ilerledikçe her alanda ( çoğu teknoloji alanında olsa da ) yenilikler ve bunlara bağlı meslekler çıkmakta. Bazı meslekler önü açık kavramıyla nitelendirilmeye başlarken bazı mesleklerinde ‘işsizlik sorunu' ile aynı cümlede yer aldığı bir zamandayız. Bu yüzden iyi araştırıp iyi karar vermek oldukça önemlidir.
Bir de artık meslek sınıfına girecek olan sosyal medya mevzusu var. Klasikleşen televizyonun yerini artık bilgisayarlar ve telefonlar almaya başladı. Bağlı olduğumuz şey ise sosyal medya.

jobs

 

Özetlemek gerekirse yeni yeni hayatımıza giren meslekleri doğru kaynaklardan öğrenerek isteklerimizi netleştirmeliyiz. Bu şekilde bölüm kararsızlığından da kurtulmuş oluruz.

Özgün İçerik: İlknur Parlak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.