Öğrenci Kariyeri Banner

Liderlerin Ağzından Liderliğe!

Liderlerin Ağzından Liderliğe!
Takip edilen kariyer sayfalarında, yönetimin mükemmele yakınlığında, istenilen durumun oluşum aşamasında, iyi bir yönlendirmede ve daha nice durumda akla gelen tek bir kelime vardır: Liderlik.

Gelin hep birlikte 10 liderin sözünden 10 liderlik dersi çıkartalım.

1-Dwight Eisenhower

 

1

"Liderlik; yapılmasını arzu ettiği şeyi, sanki kendileri arzu ediyormuşçasına başkalarına yaptırabilmektir."

İlk olarak bu cümleyle başlamamın sebebi, gerek günümüz iş dünyasında olsun gerekse okul döneminde olsun insanların hırslarına ve kibirlerine kurban gitmeyen liderlere dikkat çekmekti.

Çoğu insan yönetimde görev almak ister ve liderin komutlarından ziyade kendi arzu ve isteklerine odaklanır. Okul grubunda ya da iş yaşantısında yapılması gerekenleri karşı tarafın istekleri doğrultusunda yapıldığını gösteren liderler her zaman 1-0 önde olmuştur.

2-Alexandre Dumas

 

2

"Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için."

Yapılan bir çalışmanın liderliğinde, şahsi bir kazanç yerine liderliği yapılan grubun kazancını düşünmek liderin güvenilirliğini artıracaktır.

3-Doss Nathan Jackson

3

 

"Bir liderin büyüklüğü; inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşlerinin genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür."

Fazla söze gerek olmayan bir cümle.

İsteklerimiz bulutların üzerinde dahi olsa önderlik edinilen topluluğa sevgi ile bağlı olan bir lider neleri başarmaz ki?

4-John Gardner

4

 

"Liderler motivasyonu kendileri yaratmazlar, yalnızca kilidini açarlar."

Evet, çöküş anlarımızı düşünelim. Tüm motivasyonumuzun düştüğü ve içimizden kılımızı kıpırdatmanın gelmediği zamanları. İyi bir lider koli koli motivasyon taşıyıp masaya bırakmaz. İyi bir lider, grubunu motive edecek noktaları çözmüştür ve ufak bir dokunuşla yalnızca kilidini açar.

5-Marcus Tullius Cicero

5

 

"Doğruluk ve sorumluluk sahibi kimse lider olmaya layıktır."

Bu noktada yerini korumak için çalışma arkadaşlarına haksızlık yapmayan liderlere dikkat çekmek istiyorum. Adaletli, üzerine düşeni yerine getiren bir lider olmak puanlama vermekte zorlandığımız tüm konuların düğüm noktasıdır belki de.

6-Warren Bennis

 

6

"İşi doğru yapana yönetici; doğru işi yapana lider denir."

Unutmayalım ki başarı isteyen her insan işini doğru bir şekilde yapmaya çalışır ve karşılığını alır. İyi bir lider olmak isteyen her insan kendini, tümüyle kendi için doğru yaptığı işle bütünleştirebildiği noktada akıllarda yer eder.

Bonus >> Liderlik etmek istediğiniz topluluğa doğru işi yaptığınızı hissettirdiğinizden emin olun.

7-Nelson Mandela

7

 

"Arkadan önderlik edin...
Bırakın diğerleri önde olduklarını sansınlar."

Benim için ilk maddeyi çağrıştıran bir cümle.

İyi bir lider ön planda durmak, sürekli odak noktası olmak istemez ve insanlara önde olduklarını hissettirir.

8-Platon

8

 

"Kendini yönet, dünyayı yönetecek gücü bulabilirsin."

Burada kendisini bilip, kendisini yönetecek, öz eleştiriden tutun kendisini yüceltmeye kadar tüm noktalarda başarılı olan bir kişinin liderlikte ne kadar büyük bir başarı elde edebileceğini fark edebiliriz.

9-Robert Burton

9

 

"Başkalarını yönetmek isteyen insan her şeyden önce kendisinin ustası olmalıdır."

Topluluğu yönetmek isteyen bir insan kendini yönetebiliyor olmalıdır ki yapılacak olan iş çelişkilere yer verilmeden gerçekleştirilebilsin.

10-Mustafa Kemal Atatürk

10

 

"Toplumsal gelişmenin de, çürümenin de temelinde, yöneticilerin tavırları yatar."

Son olarak unutulmamalıdır ki, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirenlerin topluluğa önderlik eden liderler olduğu gibi daha kötü bir yer haline getirenler de yine liderlerdir.

İyi bir lider olmak için kişinin toplumu daha iyi hale getirmek için sürekli sorguluyor ve çözümler arıyor olması gerekir.

"Sizler de lütfen hayatınıza liderlik anlamında sizlere ışık tutan sözleri bizlerle paylaşın."

İrem ÖNEN

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.