Öğrenci Kariyeri Banner

Liderler Gelecekle İlgili Ne Söylüyorlar?

Liderler Gelecekle İlgili Ne Söylüyorlar?
Dünya değişiyor, dünya globalleşiyor, dünya küreselleşiyor klişelerini bilmem; ama dünyanın döndüğü kesin! Dünya dönmeye devam ettikçe şüphesiz bir şeyler değişiyor, bir şeyler gelişiyor ve hayat şartları sürekli yenileniyor. Bir şekilde bu duruma ayak uydurmalı hatta bu durumu yönetenler arasında olmalıyız. Eğer sen de bu akımda yerini almak istiyorsan ve bu akıma yön vermek istiyorsan öncelikle bu akımın öncülerini iyi takip etmeli, ağızlarından çıkan her cümleye kulak kesmeliyiz. Dünya bile hareket halindeyken biz yerimizde mi duracağız sayın öğrenci arkadaşım? Bakalım alanlarının başarılı liderleri gelecek hakkında neler söylüyorlar? Yazıdan aksiyon alalım.

Jack Ma - Alibaba'nın Kurucusu

FILE PHOTO: Jack Ma, chairman and then-chief executive officer of Alibaba Group Holding Ltd., laughs at a news conference in Hong Kong, China, on Tuesday, Nov. 6, 2007. Alibaba, which rode China's emergence as an economic superpower over the last 15 years to become a massive online marketplace for everything from forks to forklifts, filed today for what could become the largest U.S. initial public offering ever. Photographer: Daniel J. Groshong/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Ma

Jack Ma bir açıklamasında internet çağı ve gelişen teknolojiyle birlikte ekonominin çeşitli alanlarında meydana gelecek “devrimler” nedeniyle toplumun önümüzdeki 30 yıllık dönemde acı çekeceğini dile getirmiş. Jack Ma, ülkeleri eğitim sisteminde reform yapmaya çağırmış ve insanların makinalarla nasıl çalışması gerektiğini anlatmış. Teknolojiyle birlikte ortaya çıkabilecek işgücü değişimlerine de vurgu yapmış Ma, sahibi olduğu Alibaba’nın e-ticaretin yanında bulut bilgi işlem ve yapay zeka alanlarında da faaliyetlerini genişleteceğini söylemiş.

Stephen E. Hawking - Dünyaca Ünlü Fizikçi

Stephan Hawking

Albert Einstein'dan sonra dünyanın en önemli kuramsal fizikçisi olarak görülen İngiliz Profesör Stephen Hawking geçen haftalarda yine insanlığın sonunun geldiğini belirten açıklamalarda bulundu. Her fırsatta bu gibi açıklamalarda bulunan Hawking insanlığın 100 yılı kaldığını ve bu süre zarfında insanların başka gezegenler keşfetmesi ve orada koloniler kurması gerektiğini belirtti. Küresel ısınma, nüfus artışı ve bulaşıcı hastalık gibi nedenleri gerekçe göstererek dünyanın sonunun geleceğini dile getirdi. Ayrıca yeni gezegen arayışında insan dışı varlıklarla mücadele edilmesi ve bu varlıkların insanlardan çok daha güçlü yapıda ve teknolojiye sahip olacağına işaret etti.

Elon Musk - SpaceX, Tesla Motors, PayPal Kurucusu

Elon Musk

Fikirleri gerçekten dünya çapında önemsenen bir lider olan Musk, bankların hüküm sürdüğü bir dünyada ortaya koyduğu PayPal ile petrol etrafında dönen dünyanın içine soktuğu elektrikli araçlarla 21. yüzyılın dahileri arasında gösteriliyor. Şu aralar beyinle makina arasındaki input konusuna eline atmış durumda ve bu konuda ondan önce çalışma yapmış kişilerin hiçbiri başarılı olamadı. Kulislerde ismi Marvel'in çizgi romanındaki İronman ''Tony Stark'' olarak anılıyor. Biyolojik zeka ile dijital zekanın birleşmesi ile ilgili birçok açıklamada bulunan Musk ayrıca bunun çok yakın zamanda yani 4-5 yıl içerisinde olacağını belirtiyor. Musk, yapay zekanın bir risk olduğunu ve korkularını dile getirdi. Bir açıklamasında ''Bence en büyük risk yapay zekanın kendi kendine irade kazanması değil, onu yönetenin hedefleri doğrultusunda hareket etmesidir” dedi. Yapay zekayı bilenlerin, bilmeyenlerden daha çok korktuklarına kesin olarak açıklık getirebiliriz.

Her ne olursa olsun, gelecek yaşanacaktır. Engellemek veya durdurmak mümkün değildir. Fütüristlerin dediği gibi insanın aklına geldiyse yaşanır. Bu bize ne kadar zararla veya yararla döner. Bu bir son mu yoksa devrim mi? Zamanla göreceğiz..

Özel İçerik: Zafer Demirci

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.