Öğrenci Kariyeri Banner

LGS'de Hangi Sorular Sorulacak?

LGS'de Hangi Sorular Sorulacak?

6 Haziran tarihinde yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hakkında merak edilenler arasında hangi konularda sorular sorulacağı, ortaöğretim puanının bu yılki etkisi gibi maddeler yer alıyor. İlerleyen günlerde sınav kılavuzunda bu soruların cevapları netleşmiş olacak. 6, 7 ve 8. sınıfların notları ile belirlenen başarı puanı hakkında da net bir açıklama gelecek.

sınav

Merak edilen bir diğer konu ise sınav sorularının içeriği. Sınavda soru tipleri muhakeme ve tahlili ölçmeye yönelik olacak. Ayrıca Türkçede dil bilgisi hiç yer almayacak. Sınav hazırlıklarına ara vermeden devam eden öğrenciler, heyecanla 100 soruluk sınavı beklerken geçtiğimiz ayda MEB'den, ''Merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konu tekrar değerlendirilebilecektir. Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecektir. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kaynak desteklerini artıracaktır. Daha önce de olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecektir. Ayrıca bu sene her ay 8. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacaktır. Öğrencilerin örnek soruları ve sağlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri özellikle tavsiye edilmektedir." şeklinde açıklama gelmişti. 

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.