Öğrenci Kariyeri Banner

Kylie Jenner'dan Destek Alan Gençlerin Yeni Hedefi 100 Milyon Dolar!

Kylie Jenner'dan Destek Alan Gençlerin Yeni Hedefi 100 Milyon Dolar!

İş dünyasında ilk tecrübelerini kendi girişimlerini kurarak yaşayan iki genç, kısa sürede milyon dolarlık satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Ve bunda Kylie Jenner'ın etkisi fazlasıyla büyüktü. 


hismile


Hedeflerini epey yüksek tutan, hatta yakın gelecekte markalarını dünyanın en iyilerinden biri yapmayı amaçlayan HiSmile’ın iki kurucusu, geçtiğimiz haftalarda Forbes’un 30 yaşın altındaki 30 milyoner listesine girmeyi başardı. Kaldı ki Nik Mirkovic ile Alex Tomic isimli genç iş insanlarının, sektörde henüz çok yeni olmalarına rağmen böyle bir noktaya ulaşmış olmaları büyük yankı uyandırdı.


Tüm bunların yanında; 20’li yaşlarında olan iki gencin milyon dolarlık bir marka yaratmalarının ardındaki hikaye de epey ilgi çekici ve ilham verici. Zira onlar, izledikleri başarılı strateji sayesinde isimlerini kısa sürede duyurmuş ve şu anda bulundukları konuma ulaşabilmişler.


Avustralyalı Nik Mirkovic ile Alex Tomic, şu an onları en genç milyoner arasına sokan fikirlerini, 2014 yılında hayata geçirmişler diyerek başlayalım.


hismile2


Paralarını bir araya getirip toplamda 20 bin Avustralya doları olan sermayeleriyle işe başlayan ikili, aradan geçen 3 sene içerisinde milyonlarca dolarlık satış rakamlarına ulaşmış.

Öyle ki iki girişimci, geçen yıl 35 milyon dolarlık ortak servetleriyle en genç zenginler arasına katılmış. Peki, adını duymuş olabileceğiniz diş beyazlatıcı kiti HiSmile, nasıl bu kadar başarılı olmuş?

Şu anda 23 ve 24 yaşlarında olan Nik ile Alex, 2014’te içinde bulundukları koşulları göz önüne alarak markaları için sosyal medyadaki etkili isimlerden faydalanmaya karar vermiş.


hismile3


“Durağan bir alan ve durağan bir endüstride, gerçekten başarılı bir marka yaratabileceğimizi düşündük” diyen ikili, kolları sıvayarak işe koyulmuş.

İlk etapta 15 ile 25 yaş arasındaki sosyal medya kullanıcılarını hedefleyen girişimciler, bunun için küçük çaplı influencerlara yönelmişler. Yani 1000, 2000, 3000 takipçisi olan kullanıcıları seçerek; ürünlerinin tanıtımını yapmaya başlamışlar.

İnsanların ürünü sevdiğini ve olumlu geri bildirimler geldiğini gören ikilinin satış rakamları, ilk 18 ayda 10 milyon Avustralya dolarına ulaşmış.


hismlie mcgregor


Ardından daha yüksek influencerları hedef alarak Conor McGregor ve Kylie Jenner’la iletişime geçmişler. Fakat en büyük etkiyi yaratan isim, 2016 yılında reklam anlaşması yaptıkları Kylie Jenner olmuş.


O zamanlar 75 milyon civarında takipçisi olan Kylie Jenner’ın HiSmile reklamı, marka için adeta bir dönüm noktası olmuş ve satış rekorları kırılmış.

En başından beri doğru şeye yatırım yaptıklarını ve doğru kararlar aldıklarını belirten ikili, sürekli yeni hedeflere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Keza 2018’in sonunda satış rakamlarını 100 milyon Avustralya dolarına (77 milyon Amerikan doları) ulaştırmayı hedeflemeleri de bu öngörüyü açıkça destekliyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.