Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Burs Başvuruları Başladı!

KYK Burs Başvuruları Başladı!
Her yıl belli sayıda öğrenciye verilen karşılıksız devlet bursu başvuruları Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi web sitesinde yayınladığı duyuru ile başladı. Başvurular 16 Ekim tarihinde başlayıp 24 Ekim günü 23:59'da sona erecek. Belirli kriterler göz önünde bulundurularak verilen bir öğrenim bursu olduğundan; öğrenim bilgilerinizin ve öncelikli belgelerinizin tam ve doğru olması konusunda kurum özellikle uyarıyor.

Burstan ilk defa bir yükseköğretime kayıt yaptıranlar başvurabileceği gibi,  yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri(önlisans, lisans, ek kontenjan, özel yetenek, yüksek lisans ve doktora) ve yurt dışında okuyan Türk vatandaşları da yararlanabilecek.

140587

Başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamak için öncelikle e-devlet üzerinden okul-bölüm bilgilerinizi kontrol edip, hata varsa öğrenci işlerinizle görüşmeniz gerekiyor. Hatalı ya da eksik bilgiyle yapılan başvurular geçersiz sayılıyor.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ilettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanabiliyor.

Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ücretler üç öğrenci üzerinden yapılacak. Dört yıllık ve iki yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler 425 lira, yüksek lisans öğrencileri 850 lira, doktora yapan öğrenciler 1275 lira kurum tarafından verilecek.

Başvurularınızı bu linkten gerçekleştirebilirsiniz!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.