Öğrenci Kariyeri Banner

Kulağınıza Fısıldanan Bilgi: Podcast

Kulağınıza Fısıldanan Bilgi: Podcast
Bu yazıda sizlere dinleyerek kendinizi geliştirebileceğiz, hem zevk alıp hem de zamandan tasarruf edeceğiniz bir yöntemden bahsedeceğim. Podcast, Apple tarafından popüler hale dönüştürülmüş bir şeydir ve artık her gün kullandığımız kelimeler arasına girmiştir. Podcast,  internet üzerinden otomatik olarak indirilebilen ve dijital formatta yer alan, müzik veya konuşmadan oluşan bir programdır. Ayrıca bu meşgul hayatta sürüklenirken bir yandan işinizi halledebilir bir yandan da bu programı taşınabilir cihazlardan dinleyebilirsiniz.

okullarda-ogrendigimiz-10-yanlis-bilgi-bilimfilicom

Çeşitlerine gelince, sanattan eğitime, teknolojiden müziğe kadar birçok alanda podcast yayını bulabilirsiniz. İster bu sayede dil öğrenebilirsiniz, isterseniz de felsefe ile ilgili bir konuşma bile dinleyebilirsiniz. Seçim sizin. Birçok farklı alanda podcasting yapan sayısız yayıncı var, hatta bunların içinde profesörler de mevcut!

Şimdi sizlere farklı alanlarda kendinizi geliştirebileceğiz birkaç podcast önereceğim.

  • Açık Bilim
    Açık Bilim ekibi birçok farklı alanda podcast çıkaran bilim insanlarından oluşmaktadır. Muhabbet Teorisi ile fizik gibi birçok konudan bahsedilirken, Nöroblog podcast i ile de nöroloji alanında güzel bilgiler veriyor. Tabi bununla da kalmıyorlar birbirinden değerli bilgileri bize bu yolla sunuyorlar.

  • Yalansavar
    Skeptisizm ve Eleştirel düşünceyi yaymaya çalışmayı kendilerine ilke edinen bir grup değerli insan yine bizleri bilginin ışığında aydınlatmaya ve herkese ufacık da olsa soru sordurmaya yöneltiyor.rsz_yalansavarlogorect

  • Bilim Kazanı
    Sadece podcast olarak değil aslında birçok yerde karşımıza çıkan Harvard’lı koca yürekli bilim insanlarına her alandan ulaşmanızı tavsiye edebilirim. Ağızlarından çıkan her bir sözün öğretici nitelikte olduğunu düşünüyorum aynı zamanda takip etmesi de zevkli bir ekip.

  • Açık Bilinç
    Fizikten psikolojiye, dilbilimden bilimin farklı dallarına kadar uzanan köklü bir yayından söz edeceğim şimdi. Açık Radyo başlığı altında İstanbul’da 94.9 fmde onları bulabilirsiniz. Her Salı sabahı 09:30-10:00 aralığında yayınlanmaktadır.

  • Bilim Akademisi
    Birçok değerli bilim insanını bünyesinde barından bir başka topluluk ise Bilim Akademisi. Değerli profesörlerin sadece üye olmakla kalmayıp podcast yayınladığı ve sizlerin de dinleyip kendinizi geliştirmenize olanak sağladıkları bir yer de burası. Birçok yayını mevcut. Dinlemenizi tavsiye ederim.
    müzik dinlemek

  • Teknoloji ve Bilim Notları
    Birbirinden faydalı bilgileri ücretsiz olarak bizlere sunan bir diğer yayın ise Tekno Seyir’e ait. Onların “Teknoloji ve Bilim Notları” başlığı altında yayınladıkları bu podcastler gerçekten dinlemeye değer.

  • Evrim Ağacı
    Belki de birçoğunuzun Youtube gibi platformlardan alışkın olduğu Evrim Ağacı ailesi ideoların podcast versiyonlarını da yayınlıyorlar. Podcast isminden anlaşılacağı gibi evrimsel biyoloji ağırlıklı olarak bilim podcasti. 
    evrim-teorisi-ve-dar-f2f0ab93737e4ecc80dc



  • Girişimci Muhabbeti
    Hep bilimden bahsettik, eğer girişimciliğe meraklıysanız “Bu Dünya’nın hali ne olacak?” diye düşünüyorsanız ve bu konuda aydınlanmak ve soru işaretlerinizin giderilmesini istiyorsanız burası tam size göre.

  • Yollarda.Tv
    Girişimcilik alanına bir örnek de buradan geliyor. Start up, girişimcilik ve sektörel konulara ilgiliyseniz bir de buraya bakın derim.

  • Filozofun Yolu
    Felsefe ile ilgili benim en zevk aldığım yayınlardan biri de bu. Biraz ders niteliği olsun fakat sıkmasın ve dinlemesi zevkli olsun diyorsanız doğru yerdesiniz.
    felsefe-nedir_4910_16-05-51

  • Havadan Sudan
    Biraz kafam dağılsın, güncel konulardan bahsedilsin ben de dinleyeyim diyorsanız ve bu formatta bir yer arıyorsanız hemen indirin.

  • Dünya Nereye Gidiyor?
    Arkadaş ortamınızdaymışsınız gibi hissettirecek biraz düşündürecek fakat zevk aldıracak bir diğer yayın ise buraya ait. Her hafta belli bir konuyu ele alıyorlar ve bu konunun yaşamımızı nasıl etkilediğini bizlere anlatıyorlar.


Evet şimdilik önerilerim bu kadar. Toplu taşımalarda sıkılmamanız için birebir. Bir yandan işinizi hallederek bir yandan da bu podcastleri dinleyebilirsiniz. Hatta dil bile öğrenebilirsiniz bu sayede. Yeni nesil bu öğrenme mecrasına bir göz gezdirmenizi -hatta kulak gezdirmenizi- tavsiye ederim.

Turk_bilim_insanlari_uzay_kesfetti

Özgün İçerik: Perim Naz Sarı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.