Öğrenci Kariyeri Banner

KPSS'de Soru Sayısı ve Sınav Süreleri Değişti

KPSS'de Soru Sayısı ve Sınav Süreleri Değişti
2014'te yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS Lisans) alan testlerindeki soru sayısı ve süreleri değiştirildi

Eğitimtercihi- 5-6 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak KPSS lisans düzeyinin 6 Temmuz Pazar günü yapılacak oturumunda alan testlerindeki soru sayısı 30 olarak belirlenirken sınav sürelerinde de değişiklik yapıldı. ÖSYM, 2014-KPSS ile ilgili olarak, ÖSYM ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında yapılan görüşmeler sonucunda soru sayılarının her alan için 30 olarak belirlendiğini, çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltıldığı duyurusunda bulundu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, ÖSYM tarafından KPSS LİSANS sınavında Pazar günü uygulanan alan testlerinde soru sayısının 30 olarak belirlenmiştir.  Bu yolla çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltılması sağlanmıştır.  Bu doğrultuda, 2014-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin soru sayısı ve sınav süresi aşağıdaki gibi olacaktır.” denildi.

Pazar Günü Uygulanacak Alan Testleri ve Soru Sayıları

Pazar Sabah (160 dakika)

Hukuk (30)

İktisat (30)

İşletme (30)

Maliye (30)

Muhasebe (30)

Pazar Öğleden Sonra (160 dakika)

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri  (30)

Ekonometri (30)

İstatistik (30)

Kamu Yönetimi (30)

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı değişmedi

ÖSYM, 2013-KPSS’de uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı ve yaklaşık ağırlıklarının, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacağını belirtti.

KPSS’DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI



 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.