Öğrenci Kariyeri Banner

Koronavirüs Sonrası Issızlaşan Turistik Yerlerden İlginç Manzaralar

Koronavirüs Sonrası Issızlaşan Turistik Yerlerden İlginç Manzaralar

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, şehirleri kilit altına almak, büyük toplantıları yasaklamak ve insanları evde kalmaya çağırmak da dahil olmak üzere giderek daha kısıtlayıcı politikalar yayınlamasıyla birlikte turistik açıdan popüler olan meydanlar, müzeler ve daha bir çok yer bomboş kaldı.


İşte birçok ülkenin “kalbi” olarak bilinin şehirlerden koronavirüs sonrası çekilmiş bu fotoğraflar virüsün dünyadaki toplulukları nasıl etkilediğini gösteriyor.






Koronavirüsten Önce Mestalla Stadyumu


Mestalla


Birçok futbol hayranı sezon boyunca futbol maçlarını izlemek için İspanya’nın Valensiya’daki Mestalla Stadyumu’nda toplanıyor.


Koronavirüsten Sonra Mestalla Stadyumu


MestallaAfterCorona


Ancak Mestalla Stadyum’u, İspanyol hükümetinin koronavirüs salgını nedeniyle büyük toplantılardan kaçınmak istediğini açıkladıktan sonra 3 Mart'ta kapılarını futbol hayranlarına kapatmak zorunda kaldı.






Koronavirüsten Önce Kabe


kabe


Suudi Arabistan'daki Kabe, İslami bir gereklilik olan Hac'da hayati bir rol oynamaktadır. İslam'ın en kutsal yeri olarak kabul edilir ve her yıl milyonlarca ibadet eden müslümana ev sahipliği yapar.


Koronavirüsten Sonra Kabe


KabeAfterCorona


Suudi Arabistan, korona virüs vakalarının artması nedeniyle Kabe’ye ziyaretleri durdurdu. Suudi yetkililer tedbir için dezenfekte işlemlerinin yapıldığını belirterek çalışmaların ardından Kabe’nin yeniden açılacağını belirtti.






Koronavirüsten Önce Piazza del Duomo


Piazza


Piazza del Duomo, her yıl beş milyondan fazla ziyaretçiyle Milano'nun en büyük cazibe merkezlerinden biridir.


Koronavirüsten Sonra Piazza del Duomo


Piazza


Ancak Piazza insanların kamusal alanda toplanmasını engelleyen ve ülke çapında alınmış olan karantina kararı sonrası ürkütücü bir şekilde boş kaldı.






Koronavirüsten Önce İspanyol Merdivenleri 


roma


Roma'daki İspanyol Merdivenleri UNESCO Dünya Mirası listesindedir ve her yıl ziyaretçi sayısı milyonlara ulaşan turistik bir yerdir.


Koronavirüsten Sonra İspanyol Merdivenleri 


roma


Ancak koronavirüs vakaları arttıkça ve İtalyan hükümeti yaygın bir kilitlenme yayınladığında, bu önemli kültürel alan büyük ölçüde terkedildi.






Koronavirüsten Önce Aziz Petrus Meydanı


Vatikan


Vatikan'da bulunan Aziz Petrus Meydanı, dini toplantılar ve etkinlikler için 300.000'e kadar insanı kendine çeken bir yerdir.


Koronavirüsten Sonra Aziz Petrus Meydanı


vatikan


Ancak Vatikan, koronavirüs salgını sonrasında Nisan sonuna kadar meydanı kapatacağını açıkladı.






Yazar Önerisi: Siz de bu karantina günlerinde etrafınızdaki ilginç kareleri fotoğraflamayı unutmayın. İleride bu günleri hatırlamak adına güzel bir arşiviniz olsun.


Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri ekibi yazarlarından Nursena KILIÇ tarafından oluşturulmuştur.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.